Back-to-back viikonloppu käyntiin Kuopiossa

19.10.2018

CHL-matkaltaan turvallisesti kotiutunut Kärpät kohtaa tänään KalPan Kuopiossa. Kiireisen viikon toinen ottelu käynnistyy Niiralan Montussa kello 18:30.

Kärpät matkusti Tšekistä takaisin Suomeen tostaina, ja joukkue laskeutui Kuopioon iltapäivällä. Täysin ilman kolhuja matkasta ei selvitty; Harmittavalla tavalla ensimmäisessä CHL-vaihdossaan loukkaantunut Juho Korhonen on sivussa peleistä ensimmäisten arvioiden mukaan noin kuusi viikkoa. Korhonen on edustanut alkukauden Kokkolan Hermestä.

Kärppien ja KalPan aiempi keskinäinen kohtaaminen oli Kärppien liiga-avaus Oulussa syyskuun puolivälissä. Tuolloin KalPa haki kaksi pistettä Oulusta 2-3 jatkoaikavoitolla. Ottelun ratkaisi Frank Gymer, joka on tällä hetkellä joukkueensa toiseksi paras pistemies tehoin 3+4=7. Gymerin edeltä löytyy vain Kai Kantola (3+7=10). KalPa on 13 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa aivan pudotuspeliviivan tuntumassa, sijalla 7.

Kärpät porskuttaa tällä hetkellä kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kyseessä on seurahistorian pisin varsinaisen peliajan voittojen putki. Peli on ollut uomissaan, ja myös lopputulos on mukaillut suoritusta. 29 pisteellä Kärpät johtaa sarjaa viiden pisteen erolla toisena väijyvään Ilvekseen.

CHL-matkan väliin jättäneet Atte Ohtamaa, Shaun Heshka, Nicklas Lasu ja Ville Leskinen liittyivät joukkueen mukaan taas Kuopiossa, ja koko nelikko on kokoonpanossa tänään tutuilla paikoillaan. KalPan riveissä 399 runkosarjaottelua pelannut Jyri Junnila hyökkää tänään kolmosketjussa Tino Metsävainion ja Radek Koblizekin kanssa. Kokenut laitahyökkääjä myöntää, että Kuopiossa pelaaminen tuo oman lisäjännityksensä.

- Varmasti pieni extra tässä on. Mutta pitää vain keskittyä siten, että ottelu olisi vain yksi muiden joukossa.

Junnilan kesäkausi meni vammoja parannellessa. Tälle syksylle peliaikaa on kertynyt nyt kolmesta ottelusta, mutta matkaa täyteen pelikuntoon Junnilan mukaan vielä on.

- Kyllä tähän tarvitsee vielä kovia treenejä ja kovia pelejä. Ihan ei vielä siinä huipussa olla, mutta täältä tullaan kovaa vauhtia.

Kärppien pakkiparit ovat tutussa muodossaan, ja seitsemäntenä puolustajana pelaa Taneli Ronkainen. Aloittavan maalivahdin paikalta löytyy Veini Vehviläinen

KalPa – Kärpät käyntiin Niiralan Montussa kello 18:30!