Voittoputki venyi yhdeksään otteluun

19.10.2018

Kärpät venytti seurahistorian pisintä kolmen pisteen arvoisten voittojen putkea KalPan kustannuksella. Pisteet matkasivat kuumasta kamppailusta Ouluun maalein 2-4.

Kärpät oli avauserässä hallitsevampi osapuoli. Varsinkin erän alussa peli painottui vahvasti kotijoukkueen maalia kohti, ja hieman ennen puolivälin krouvia verkko heilahti. Nicklas Lasu pääsi iskemään Shaun Heshkan laukauksesta syntyneen mehukkaan reboundin ohi Denis Godlan ajassa 9:39. Kakkossyötön ylivoimamaaliin nappasi Jasse Ikonen. Perjantai-illan sauna oli yllättävän lämpöinen Kuopiossa, sillä tuomaristo joutui keskeyttämään avauserässä usemmat pystypainit. Ensimmäiselle tauolle siirryttiin Kärppien 0-1 johdossa.

Kakkoserän alussa Kärpät tuplasi johtonsa. Rasmus Kupari operoi taidokkaasti kiekon kanssa pienessä tilassa ja tarjoili Mika Pyörälälle avopaikan, ja kultakypärä naulasi kiekon varmasti verkon perälle. KalPa ryhtyi kuitenkin virittelemään takaa-ajoaan ennen ottelun puoltaväliä, kun Mikko Nuutisen maali hyväksyttiin videotarkastuksen päätteeksi. Tulinen rannelaukaus kimposi maalin takaraudasta takaisin peliin, siten, ettei mies itsekään ensin tajunnut maalin syntyä.

KalPa nousi ottelussa tasoihin heti kolmannen erän alussa. Tommi Jokinen iski ylivoimamaalin ajassa 42:15, ja kotiyleisö herätteli jo toiveita Kärppien voittoputken katkaisusta. Aiemmin ottelussa syöttöpisteen saalistanut Rasmus Kupari oli kuitenkin eri mieltä. Kupari iski viiteen minuuttiin illan lopputahdit kahdella osumallaan, eikä KalPa enää tästä toipunut. Ottelun loppu vietettiin rangaistusten merkeissä. Ensin Jani Hakanpää komennettiin suihkuun myöhästyneestä taklauksesta, ja aivan ottelun lopussa ison rangaistuksen sai KalPan Henri Knuutinen selästä taklaamisesta. 45 sekuntia ennen ottelun loppua vihelletty Nicklas Lasun koukkaamisjäähy jäi illan viimeiseksi tilastomerkinnäksi, ja Kärpät nappasi yhdeksännen perättäisen varsinaisen peliajan voittonsa maalein 2-4.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna Oulussa, kun lauantai-illan myöhäisottelussa on vastassa Lappeenrannan SaiPa. Tervetuloa kokemaan Saturday Night Fever Kärppien kanssa! Liput huomiselle tästä!

Lauantaiaamuna Oulun Energia Areenalla on Kärppäkaupan maahantuojan Outlet-myynti kello 10-14! Myytävän on muun muassa aitoja pelipaitoja, mailoja ja Craftin tuotteita alennettuun hintaan. Tervetuloa tekemään huippulöytöjä!