Kymmenes perättäinen voitto - Pyörälä nousi maalintekijätilastoissa

20.10.2018

Kärpät päätti hurjan viikkonsa tyylikkääseen voittoon SaiPasta. Voiton lisäksi Raksilan illassa juhlittiin Radek Koblizekin syntymäpäiviä, ja Mika Pyörälän historiallista maalivainua.

Kärppien pitkä viikko ei luistinta painanut ottelun avauserässä, vaan kotijoukkue oli kahdesta eilen pelanneesta osapuolesta selkeästi pelivalmiimpi. SaiPa-vahti Frans Tuohimaa joutui torjumaan erässä 10 kertaa verrattuna virkaveli Veini Vehviläisen neljään torjuntaan. Yksi jäi kuitenkin ottamatta, kun Mika Pyörälä pääsi iskemään illan avausmaalin ajassa 15:34 Aleksi Heponiemen ja Atte Ohtamaan tarjoilusta. Pyörälä nousi maalilla Kärppien liigamaalintekijätilastossa jaetulle toiselle sijalle Markku Kiimalaisen kanssa.

Teemu Kivihalme tuplasi Kärppien johdon toisen erän alussa, kun hyökkäystä esimerkillisesti tukenut puolustaja pääsi nostamaan lähietäisyydeltä kiekon verkon perälle. Toinen erä oli kuitenkin syntmäpäiväsankari Radek Koblizekin; Hukattuaan avopaikan erän alkupuoliskolla tšekkihyökkääjä paikkasi tilanteen iskemällä kauden ensimmäisen ja toisen maalinsa, kasvattaen Kärppien johdon neljään maaliin. Ensin Koblizek ohjasi Shaun Heshkan viivalaukauksen taidokkaasti sisään, ja erän lopussa laituri ampui irtokiekon lähietäisyydeltä napakasti SaiPa-maalin perälle. Kolmas erä käynnistyi Kärppien 4-0 johdossa.

Neljän maalin johto ei Kärpille riittänyt, vaan maalin makuun päässyt Mika Pyörälä iski illan toisen osumansa. Maali oli miehen 160. runkosarjamaali Liigassa, ja tuo lukema oikeuttaa kakkossijalle Kärppien kaikkien aikojen liigamaalintekijätilastossa. Pyörälän edellä on enää 175 maalia Kärppien paidassa iskenyt Kai Suikkanen. 6-0 maalista vastasi Ville Leskinen, ja SaiPan illan ainoan maalin iski Santeri Virtanen viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Kärpät on nyt voittanut kymmenen perättäistä liigaottelua. Vielä vaikuttavamman voittoputkesta tekee se, etä kaikki voitot ovat olleet kolmen pisteen arvoisia. Kärpät johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan TPS:ään. Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla rakasta vihollista Tapparaa vastaan. Tervetuloa kannustamaan Kärpät kohti 11. perättäistä voittoa!