Tappara katkaisi Kärppien putken

24.10.2018

Kärppien kymmenen ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä viime keväisen finaalivastustajan käsittelyssä. Tappara ryösti pisteet Oulusta maalein 1-2.

Avauserän teemoja olivat fyysisyys ja kova tempo. Nicklas Lasu asetti illan askelmerkit ensimmäisellä vaihdollaan, kun ruotsalaissentteri viimeisteli kolme taklausta hyökkäyspäässä. Tähän kamppailutahtoon vastasivat sekä koti- että vierasjoukkueen pelaajat, eikä pystypaineiltakaan täysin vältytty. Maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty, vaikka kumpainenkin joukkue pääsi kertaalleen kokeilemaan ylivoimaa, ja tolppakin kilahti molemmissa päissä.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla parhaat maalipaikat siunautuivat Kärpille, keltamustien pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja illan avausmaalin pääsi järjestelemään vierasjoukkue. Niko Ojamäki pääsi iskemään päätyplekseistä pompanneen irtokiekon ohi Veini Vehviläisen ajassa 33:40. Kärpät ei kuitenkaan lannistunut, vaan peli punnerrettiin tasoihin vielä ennen erän päätöstä. Rasmus Kupari pääsi ampumaan huipputontilta Kärpät rinnalle. Esityön maaliin tekivät Taneli Ronkainen ja Michal Kristof.

Kolmas erä käynnistyi 1-1 tasatilanteesta. Siinä se myös pysyi lähes erän puoliväliin asti, kunnes Juhani Jasu iski vierasjoukkueen illan toisen osuman ajassa 49:15. Tuo osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Paikkoja tasoitukseenkin olisi ollut, mutta Tappara onnistui pitämään oman päänsä lukittuna 11 kertaa päätöserässä torjuneen Christian Heljangon johdolla. Molemmille maalivahdeille kirjattiin ottelussa 25 torjuntaa.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina, kun joukkue matkustaa Poriin kohtaamaan Ässät. Heti perään lauantaina vastassa on Rauman Lukko, ja kotipelit jatkuvat keskiviikkona 31.10. Tampereen Ilvestä vastaan. Liput tuohon otteluun kätevimmin tästä!