Maalivahtien ilta kääntyi Kärppien eduksi - Rynnäs loisti kotikaupungissaan

26.10.2018
Maalivahtien ilta kääntyi Kärppien eduksi - Rynnäs loisti kotikaupungissaan

Jussi Rynnäs torjui ottelussa 31 kertaa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät palasi voittojen tielle Porissa, kun Ässät kaatui voittomaalikisan jälkeen maalein 1-2.

Ottelun avauserä ei muutamaa ylivoimaa suurempia tapahtumia tarjonnut. Ässät pääsi kokeilemaan pakkopeliä kahdesti ja Kärpät kerran, mutta kumpikaan joukkue ei todellisille maalipaikoille päässyt. Ässien maalilla Henri Kiviaho torjui neljä kertaa, Jussi Rynnäs toisessa päässä viisi kertaa.

Toisen erän alussa tilastomiehet saivat täyttää myös maalisaraketta, kun Ässät iski illan ensimmäisen maalin. Aleksi Rekonen pääsi ampumaan erinomaiselta paikalta, ja terävä kuti painui maalin etuyläkulmaan ajassa 21:11. Kaiken kaikkiaan toinen erä tarjosi ensimmäistä enemmän tapahtumia. Molemmat joukkueet aktivoittivat peliään ja maalipaikkojen lisäksi kaukalossa nähtiin taklauksia ja kovaa kamppailupelaamista kummaltakin osapuolelta. Kärpät nousi tasoihin erän puolivälin jälkeen. Jani Hakanpää ampui yllättävän kudin laidan tuntumasta, ja Mika Pyörälän erinomaisen maalinedustapelaamisen ansiosta Ässä-vahti Kiviaho ei ehtinyt reagoimaan terävään laukaukseen. Syöttöpiste maaliin merkittiin Aleksi Heponiemelle.

Kolmannessa erässä kova fyysinen peli johti Ässien viiden minuutin ylivoimaan. Otto Karviselle tuomittiin 5+20 minuuttia selästä taklaamisesta ajassa 46:28, ja ottelun ollessa tasan 1-1 Ässille tarjottiin maukasta paikkaa ottaa ottelu komentoonsa päätöserässä. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut kulkeakseen, sillä kotijoukkue jauhoi erässä seitsemän minuuttia ylivoimaa ilman osumia. Maalien sijasta päätöserässä nähtiin toinen iso rangaistus, kun Rasmus Kupari komennettiin isoista ovista ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. Rangaistus oli 2+10 minuuttia, mutta kun peliaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia, oli Kuparin ilta paketoitu. Ottelu oli 60 minuutin jälkeen tasatilanteessa 1-1.

Kaoottisen jatkoajan jälkeen edessä oli voittomaalikilpailu, jossa pidemmän korren vei Kärpät. Kisan ainoa onnistuja oli Aleksi Heponiemi, ja loppulukemat kirjattiin Kärpille maalein 1-2. Kärppien illan ykkösnimi oli ehdottomasti lopulta 31 torjuntaa kirjauttanut Jussi Rynnäs. Porilaisvahti jatkoi huikeita otteita kasvattajaseuraansa vastaan; kaksitoista runkosarjakohtaamista, kaksitoista voittoa.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner antoi kunniaa taistelevalle kotijoukkueelle.

- Todella kova taistelupeli ja upea voitto. Tämä peli oltaisiin voitu todella helposti hävitä, mutta erinomainen alivoima ja Jussin huikea peli ratkaisivat. Kotijoukkue oli juuri sellainen kuin odotettiinkin. Olen ollut monesti mukana jääkiekko-ottelussa, jossa altavastaajana oleva kotijoukkue on saanut tuollaisen draivin päälle ennakkosuosikkia vastaan ja lopulta voittanut ottelun. Tuo nostaa tämän ottelun tuloksen arvoa entisestään.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Raumalla, kun Satakunnan kiertue päättyy Lukon vieraana. Lukko - Kärpät käynnistyy huomenna poikkeuksellisesti jo kello 16:00.