Perjantai Porissa - Kukkoselle komea merkkipaalu

26.10.2018
Perjantai Porissa - Kukkoselle komea merkkipaalu

Jussi Rynnäs saa tänään kauden neljännen starttinsa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien 10 ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä keskiviikkona Tampereen Tapparan käsittelyssä. Tappara haki tiukan taistelun myötä Oulusta täyden pistepotin maalein 1-2. Yksi tappio ei kuitenkaan tahraa joukkueen erinomaisesti alkanutta kautta. 35 pistettä 15 ottelusta on loistava saldo.

- Me ollaan saatu hieno alku kaudelle. Tulokset kertovat paljon joukkueen jokaisen jäsenen työmäärästä ja halusta sitoutua joukkueen yhteiseen tekemiseen. Samaan aikaan ymmärretään, että kilpailu on äärimmäisen kovaa, ja voitot ovat kiinni pienistä asioista. Ollaan hyvin keskitytty ainoastaan niihin asioihin joihin me voidaan vaikuttaa, pohti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner aamujäiden jälkeen.

Vastassa Kärpillä on tänään sarjajumboksi jämähtänyt Porin Ässät, joka on onnistunut pelaamistaan 15 ottelusta keräämään kasaan yhdeksän pistettä. Manner tiedostaa hyvin täysin päinvastaisessa tilanteessa olevan joukkueen ajatusmaailman ja korostaa, että voiton ja tappion raja yksittäisessä ottelussa on aina hiuksenhieno.

- Joukkue on varmasti jo käsitellyt ne tunteet mitä tuollainen huono alku tuo. Haastavassa tilanteessa oleva joukkue on sisuuntunut, aggressiivinen ja uhrautuvasti töitä tekevä, ja sitä me odotamme vastaan tänäänkin. Liigassa ei ole koskaan helppoa vastusta, vaan huippu-urheilussa kolikon molemmat puolet ovat äärimmäisen lähellä toisiaan.

Kärppien puolustuspään johtohahmo, Lasse Kukkonen, saavuttaa tänään komean virstanpylvään. Puolustaja saa täyteen 581 pelattua runkosarjaottelua Kärppien edustusjoukkueessa, ja tällä lukemalla konkari ohittaa Jari Viuhkolan pelatuissa peleissä. Kukkosen 580 ottelusta 558 on pelattu Liigassa ja 22 1-divisioonassa. Kukkosen paluukausi 2013 – 2014 oli samalla Mikko Mannerin ensimmäinen Kärppien penkin takana. Manner nostaa Kukkosen yhdeksi tärkeimmistä palasista joukkueen menestyksessä viime kausina.

- Lasse on ollut yksittäisistä pelaajista ylivoimaisesti suurin sinä aikana kun minä olen täällä ollut. Poikkeukselliset taidot puolustuspelaamisessa ja erikoistilanteissa, sekä kyky repiä itsestään aina kaikki irti ovat tehneet Lassesta sen pelaajan joka hän on. On ollut ilo seurata ja oppia Lasselta mistä voittajat on tehty.

Kärppien kokoonpanoon palaa Jani Hakanpään ja Aleksi Heponiemen lisäksi pitkään sivussa ollut Sami Anttila. 23-vuotias laitahyökkääjä on ollut sivussa syyskuun lopusta asti, ja paluunsa kaukaloon hän tekee tänään Nicklas Lasun ja Ville Leskisen vasemmassa laidassa. Michal Kristof siirtyy kolmosketjun keskelle Jasper Lindstenin ja Radek Koblizekin väliin. Kärppien kakkos- ja nelosketju ovat omassa tutussa muodossaan.

Puolustus on Hakanpään paluun myötä myös normaalissa kuosissaan. Seitsemännen puolustajan paikkaa miehittää keskiviikkona syöttöpisteen saalistanut Taneli Ronkainen. Kärppien maalilla aloittaa odotetusti kotikaupungin kasvatti, Jussi Rynnäs.

Ässät – Kärpät käyntiin Isomäki Areenalla kello 18:30!