Kärpille toinen perättäinen voitto

27.10.2018
Kärpille toinen perättäinen voitto

Atte Ohtamaa ampui kauden ensimmäisen liigamaalinsa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät nappasi toisen perättäisen voittonsa, kun Rauman Lukko kaatui maalein 1-3.

Kotijoukkue Lukko iski Rauman lauantai-illassa ensimmäisenä. Takatolpalle hiippaillut puolustaja Janne Niskala unohtui Kärppien puolustukselta täysin, ja konkarilla oli helppo työ viimeistellä illan ensimmäinen osuma viiden minuutin kohdalla. Lukolla oli loistava mahdollisuus ottaa peli toden teolla komentoonsa heti avauserästä asti, mutta Kärppien erinomaisesti toiminut alivoima tappoi kaksi perättäistä jäähyä Lukon 1-0 osuman jälkeen. Kova työnteko palkittiin pian jälkimmäisen alivoiman jälkeen, kun kapteeni Atte Ohtamaa tasoitti pelin kauden ensimmäisellä maalillaan. Ensimmäiset taukolukemat olivat 1-1.

Toinen erä käynnistyi kahdella Kärppien heikolla ylivoimalla. Pakkopelin päätyttyä verkko kuitenkin heilahti, kun Michal Kristofin ovela laukaus nollakulmasta yllätti Lukko-vahti Lassi Lehtisen. Toinen erä oli lopulta hienokseltaan Kärppien hallintaa, mutta erässä 11 kertaa torjunut Lehtinen piti omansa mukana pelissä vaikeilla hetkillä. Oman työnsä hoiti mainiosti myös Veini Vehviläinen, joka joutui torjumaan erässä seitsemän kertaa.

Kolmannessa erässä ratkaisun avaimia tarjottiin Kärpille toden teolla. Erää oli takana alle viisi minuuttia, kun Lukko oli ehtinyt jo jäähyillä kolme kertaa ja missaamaan yhden rankkarin. Vehviläinen hoiti Mark Aukin rangaistuslaukauksen, mutta Kärppien ylivoima ei päätöserässäkään päässyt tolppaa lähemmäs maalia. Tasakentällisin sen sijaan homma toimi. Otto Karvinen iski kauden avausmaalillaan Kärpät 1-3 johtoon ajassa 49:36. Lukon takaa-ajo ei ottanut enää tuulta alleen, ja Kärpät vei täydet kolme pistettä mukanaan Ouluun.

Kärppien illan ensimmäisen osuman iskenyt Atte Ohtamaa oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja joukkueensa peli-ilmeeseen ottelun jälkeen. Kärppien tehottoman ylivoiman hyväntuulinen puolustaja kuittasi vastustajan erinomaisella alivoimapelaamisella.

- Kaikki kunnia vastustajalle. Alivoima pelasi todella aktiivisesti ja aggressiivisesti, ja he saivat kyllä meidän pakan ihan sekaisin. Sitä kauttahan he onnistuivat luomaan pari maalipaikkaakin. Me ei kuitenkaan turhauduttu, vaan jatkettiin hommia ja saatiin lopulta palkinto voittomaalin muodossa.

Ohtamaa iski ensimmäisen liigamaalinsa Kärppien paidassa Ouluun paluunsa jälkeen. Maali maistui nivalalaispuolustajalle, mutta tuuletus oli huomattavasti maltillisempi, kuin 1-3 maalin tehneen Otto Karvisen. Laitahyökkääjä yritti katkaista mailaansa osumansa jälkeen, huonoin tuloksin.

- Itse en sitä tuuletusta nähnyt, mutta kuulemma aika vapautunut se oli, naurahti Ohtamaa.

Kärppien pelit jatkuvat keskiviikon kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Liput keskiviikolle kätevimmin tästä!

Kausikorttilainen! Tiesithän, että sinulla on etuosto-oikeus omalle paikallesi tulevaan Kärppien ja Zurich Lionsin väliseen CHL-pudotuspeliotteluun! Etuosto-oikeuttasi voit käyttää 31.10. saakka joko Oulun Energia Areenan lipunmyynnissä keskiviikon ottelun yhteydessä, tai Kärppien toimistolla arkisin klo 10-17.