Satakunnan kiertue päättyy Raumalle - "All-in"

27.10.2018
Satakunnan kiertue päättyy Raumalle - "All-in"

Aleksi Heponiemi ratkaisu eilen pelin voittomaalikisassa. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Kärppien viikonlopun ohjelmassa on ollut perinteinen satakunnan kiertue. Pori-Rauma tuplapeli on alkanut tulla tutuksi niin pelaajille, valmentajille, kuin mukana reissaaville faneillekin. Kärppäfanien bussi seuraa joukkuetta usein pitkin Suomea. Erityisesti viikonlopun tuplapelit ovat yleinen reissukohde.

- Sillä on valtava merkitys, ja se auttaa varmasti joukkuetta saamaan itsestään enemmän irti. Se, että joku uhraa omaa vapaa-aikaansa meidän seuraamiseen on hienoa, ja olisi epäkunnioittavaa, jos joukkue esiintyisi vaisusti. Hävitä voi, se ei ole vakavaa, mutta peli-ilme pitää olla oikea, kertasi Mikko Manner kannattajien merkitystä tien päällä.

Liigasyksyn kova pelitempo on näkynyt syksyn useissa perättäisten päivien peleissä. Satakunnan kiertueella Kärpät on usein saanut yhden välipäivän, mutta tänään levännyt joukkue kaukalossa on kotijoukkue Lukko.

- Nämä pelit tulevat tällä kertaa nopeasti, joten pitää tarttua hetkeen kiinni vaan. Nämä ovat niitä paikkoja, joissa pelaajien ja valmennuksen tulee pystyä repimään itsestään kaikki irti. Ei muuta kuin all-in.

Lukko on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. Kotikaukalossa raumalaiset ovat kuitenkin olleet iskussa; Kahdessa edellisissä kotipelissään Lukko on tehnyt 10 maalia, ja kotiin on jäänyt täydet kuusi pistettä.

- Lukko on ollut kotonaan vahva viime aikoina, mutta tulos on hieman kiertänyt heitä tällä kaudella. Erittäin liikkuva joukkue joka pelaa monipuolista peliä.

Oman joukkueensa tekemiseen Manner kaipaa muutamaa lisänapsua. Eilen hieman myöhässä löytynyt taistelumentaliteetti riitti kahteeen pisteeseen, mutta tänään valmiutta toivotaan alusta asti.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan kiekon kanssa paremmin, ettei peli mene pelkäksi taistelukiekoksi. Eilen meidän peli alkoi toden teolla vasta pitkistä alivoimista. Tänään meidän täytyy saada sellainen fiilis päälle heti.

Uutta energiaa kokoonpanoon tuovat nopeajalkaiset Jyri Junnila ja Tino Metsävainio. Sivuun pelistä jäävät tänään Mika Pyörälä ja Radek Koblizek. Kärppien ykkösketjun vasempaan laitaan hyppää Michal Kristof, ja Sami Anttila siirtyy Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalle. Junnilan paikka löytyy kolmosketjun laidalta Jasse Ikosen ja Jasper Lindstenin kanssa. Metsävainio hyökkää nelosketjussa Jari Sailion ja Otto Karvisen välissä. Seitsemäntenä puolustajana pelaa Aleksi Mäkelä, ja Kärppien maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

Lukko – Kärpät käyntiin Kivikylän Areenalla poikkeuksellisesti kello 16:00!