Ilves vastassa viikon ainoassa kotiottelussa

31.10.2018

Viimeinen liigaviikko ennen maaottelutaukoa käynnistyy Kärppien osalta kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Ilves on ollut kuluvalla kaudella yksi positiivisimmista yllättäjistä, ja joukkueen nuorekkuus, energisyys ja taitavuus ovat paistaneet pelitavasta läpi. Myös tulokset ovat seuranneet hyvää tekemistä, sillä tamperelaiset miehittävät sarjataulukossa sijaa neljä. Kärppien puolustaja Teemu Kivihalme odottaa innolla Ilveksen kohtaamista

- Joudumme varmasti luistelemaan paljon, kaukalossa mennään kokoajan ylös-alas. Me pelaamme sillä tavalla, joten teemme sitä paljon myös harjoituksissa. Ottelusta tulee varmasti jännittävä.

Kivihalme valittiin maanantaina hieman yllättäenkin Suomen joukkueeseen Karjala-turnaukseen. Yhdysvalloissa syntynyt ja kasvanut puolustaja haaveili nuorena poikana Yhdysvaltain maajoukkueen edustamisesta, ja oikeus edustaa Suomea tuli tietoon vasta tämän kauden alla. Isänsa kautta suomalaiset sukujuuret omaava Kivihalme pukee ylpeänä leijonapaidan päälleen.

- Tiesin kauteen lähdettäessä, että säännöt sallivat minun edustaa Suomea. Nuorena halusin aina edustaa Yhdysvaltoja, sillä en tiennyt sääntöjä. Suomen edustaminen on minulle todella erityistä.

Kivihalme puolustaa tänään Aleksi Mäkelän kanssa Kärppien kakkosparissa. Kivihalme on totuttu näkemään kaukalossa yhdessä Jani Hakanpään kanssa, mutta Hakkis on tänään loukkaantumisen takia sivussa. Kivihalmeen mukaan kaksikko tulee hyvin juttuun, ja Hakanpään erinomainen englanninkielen taito helpottaa kommunikointia.

- Me tulemme hienosti toimeen jäällä ja sen ulkopuolella. Täydennämme toisiamme todella hyvin.

Kärppien kokoonpanon ainoat muutokset ovat pakistossa. Taneli Ronkainen pelaa seitsemäntenä puolustajana, kun Aleksi Mäkelä nousee Jani Hakanpään paikalle kakkospariin. Mika Pyörälä on lauantain tapaan sivussa kokoonpanosta.

Kärpät – Ilves käynnistyy tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin tästä!