Kärpät parempi petoeläinten taistelussa - Kupari heilutti verkkoa kahdesti

31.10.2018

Kärpät jatkoi voittojen tiellä, kun Oulussa vieraillut Ilves kaatui maalein 2-1. Rasmus Kupari iski Kärppien molemmat maalit.

Avauserässä pelinkuva vastasi odotuksia; peli virtasi päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue pelännyt virheitä. Noita virheitä pääsi eniten paikkomaan Kärppien Veini Vehviläinen, joka otti jo pelkästään avauserässä neljä todellista gamesaveria. Vierasjoukkueen matkustussuunnitelma oli selvästi onnistunut, sillä Ilves oli avauserässä terävämpi joukkue. Kärpät oli kuitenkin ainoa joukkue, joka onnistui maalinteossa. Rasmus Kupari avasi illan maalinteon ajassa 17:27 kauden viidennellä maalillaan. Osuma jäi erän ainoaksi, ja toinen erä käynnistyi Kärppien 1-0 johdossa.

Pukukoppimaali sytytti Kärpät, sillä toiseen erään joukkue luisteli huomattavasti valmiimpana osapuolena. Tuo aktiivisuus palkittiin lukuisten maalipaikkojen muodossa. Kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Michal Kristofilla oli oiva paikka tuplata Kärppien johto, mutta Ilveksen nuori puolustaja Oskari Laaksonen heittäytyi uhrautuvasti tyhjän maalin ja Kristofin väliin estäen maalin synnyn. Kärppien illan toiseen osumaan ei avopaikkaa tarvittu. Hurjalla pelipäällä ollut Rasmus Kupari iski illan toisen osumansa komealla rannelaukauksella, ja Kärpät siirtyi 2-0 johdossa toiselle erätauolle.

Päätöserä oli tasaista vääntämistä. Erinomaisen pelin pelannut Ilves sai illan ainoan osumana aikaiseksi ajassa 53:02. Hyvän alkukauden pelannut Oskari Laaksonen täräytti komean pommin Teemu Lepauksen ja Arttu Ruotsalaisen esityöstä, kaventaen pelin lukemiin 2-1. Aivan ottelun lopussa Ilves tuuletti jo tasoitusosumaa, mutta tilanteen vierestä nähnyt päätuomari levitti kätensä nopeasti, ja osuma hylättiin maalivahdin häirintänä. Veini Vehviläiselle kirjattiin lopulta ottelussa 25 torjuntaa, ja veskari valittiin oikeutetusti ottelun kakkostähdeksi. Ykköstähden nappasi Kärppien maalit iskenyt Rasmus Kupari.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna perjantaina, kun vieraskaukalossa vastaan asettuu HPK.