Kärpät HPK:n vieraana - Humaloja palaa kaukaloon

2.11.2018
Kärpät HPK:n vieraana - Humaloja palaa kaukaloon

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien viikonloppu käynnistyy tänään Hämeenlinnassa, kun vastaan asettuu runkosarjan kolmannelta sijalta löytyvä HPK. Ottelu on joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran 25. päivä syyskuuta Oulussa, jolloin Kärpät oli etevämpi maalein 4-0. Ottelun ykköstähtenä hääri kaksi maalia iskenyt Shaun Heshka. Maalinteossa ottelussa onnistui myös tänään kaukaloon palaava Miska Humaloja, joka on ollut sivussa lokakuun alkupuolelta lähtien. Tänään Humaloja hyökkää tutulla paikallaan Jari Sailion ja Otto Karvisen välissä.

- Miskalla on ollut pitkä tauko peleistä, joten halusimme laittaa hänet omalle tutulle paikalleen, kertoi Mikko Manner ennen pelipäivän lounasta.

Alkukauden positiivisiin yllättäjiin kuuluva HPK pelasi lokakuussa 11 ottelua ja voitti niistä kahdeksan. Kuluvan viikon maanantaina oranssipaidat ryöstivät kolme pistettä Helsingistä, kun HIFK kaatui vakuuttavalla esityksellä 4-0. Joukkueen ykkösketjun laidoilla viilettävät Teemu Turunen (5+12=17) ja Eetu Tuulola (5+8=13) ovat olleet erinomaisessa pistevireessä. Joukkueen paras maalintekijä on seitsemän osumaa iskenyt. Philippe Cornet (7+1=8).

Ketjumuutoksilla raikkautta peliin

Kärpät on voittanut kolme edellisestä neljästä pelistään, mutta maalinteon kanssa on ajoittain ollut vaikeuksia. Tehtyjen maalien määrä viimeisessä neljässä ottelussa (1-2-3-2) on saanut valmennuksen reagoimaan. Ykkösketjun on tänään muodossa Leskinen – Lasu – Koblizek, umpitaitavassa kakkosketjussa hyökkää kolmikko Kristof – Kupari – Heponiemi ja kolmosketjun muodostavat Sami Anttila, Tino Metsävainio ja Jasse Ikonen.

- Koblizek haluttiin tuoda yhteen Leskisen ja Lasun kanssa, sillä heillä on hyvä yhteys. Radek tuo kaukaloon luisteluvoimaa ja hyökkäyspeliä. Kristof istuu hyvänä kiekollisena pelaajana Heponiemen ja Kuparin rinnalle varmasti. Näillä muutoksilla toivottavasti saadaan raikkautta meidän hyökkäyspeliin.

Kärppien pakisto on ennallaan keskiviikkoon nähden, ja torjuntavuorossa on tänään Jussi Rynnäs. Kakkosmaalivahdin tontilta löytyy Liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi valittu Veini Vehviläinen.

Kärppien maalivahtityöskentely on ollut alkukaudella täysin poikkeuksellista. Rynnäs (93,54% / 1,20) ja Vehviläinen (94,62 / 1,21) muodostavat Liigan parhaan maalivahtikaksikon.

- Me ollaan voitettu sellaisia pelejä, joissa me ei välttämättä olla oltu vastustajaa parempia kenttäpelissä. Se on tuonut meille myös sellaisia iltoja, että vastustaja on lannistunut ja me ollaan onnistuttu maalinteossa. Sitä ei saa koskaan pitää itsestäänselvyytenä, että maalivahdit onnistuvat. Faktahan on se, että maalivahtipeli on kaikki kaikessa jos haluat voittaa pelejä. Me ollaan oltu erittäin onnekkaita, että meidän maalivahtimme ovat pystyneet yhdessä uhrautuvan puolustuksen kanssa tekemään tällaista jälkeä. Sen takia me löydymme sarjan kärjestä, pohti Manner.

HPK – Kärpät käyntiin Ritari-areenalla kello 18:30!