Kärpille kolme pistettä Hämeenlinnasta - Humalojalle maali paluuottelussaan

2.11.2018
Kärpille kolme pistettä Hämeenlinnasta - Humalojalle maali paluuottelussaan

Atte Ohtamaa kirjautti pisteet 1+1. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät avasi viikonlopun ottelunsa kolmen pisteen voitolla HPK:sta. Loppulukemat kirjattiin luvuin 1-4.

Kärppien alkukaudella takkuillut ylivoima pääsi kokeilemaan onneaan heti ottelun alussa, kun Jari Sailiota rikottiin hyökkäyskulmauksessa. Sarjan toiseksi heikoin ylivoima löysi tällä kertaa jyvän, kun Atte Ohtamaa laukoi ja Lasse Kukkonen ohjasi Kärpät 0-1 johtoon ajassa 3:23. Myös Kärppien 0-2 osuma sai alkunsa kapteeni Ohtamaan lavasta, tällä kertaa kiekko kuitenkin löysi tiensä maaliin ilman ohjausta, ja Ohtamaalle kirjattiin kauden toinen osuma.

Toisessa erässä HPK kilautti tolppaa kahdesti, mutta Kärpät oli ainoa joukkue joka onnistui maalinteossa. Radek Koblizek vastasi osumasta, kun kokoonpanoon nostettu tšekkihyökkääjä iski Shaun Heskan laukausta seuranneen reboundin varmuudella verkon perälle, ja HPK-vahti Emil Larmi oli tilanteesa voimaton. Maali syntyi ensimmäisen tapaan ylivoimalla. Kokonaisuutena HPK oli erässä niskan päällä, sillä kotijoukkue rummutti toisessa erässä 17 laukausta Kärppien päätyyn, joista Jussi Rynnäs joutui pysäyttämään kahdeksan. Larmi selvisi omalla maalillaan kolmella torjunnalla.

Kolmas erä alkoi HPK:n vahvalla vaiheella, ja se palkittiin Eetu Tuulolan kavennusmaalilla. Nuori laituri veivasi näyttävän osuman ajassa 46:47, ja HPK nousi kahden maalin päähän. Kavennus sekoitti hieman Kärppien pakkaa, ja pelin painopiste kallistui hetkellisesti kotijoukkueen eduksi. Tuota momentumia oranssipaidat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään, vaan Kärppien kivenkova puolustus maalivahti Rynnäksen johdolla kesti ottelun loppuun saakka ilman lisä-takaiskuja. Lukemat 1-4 viimeisteli tyhjään maaliin paluuotteluaan pelannut Miska Humaloja.

- Koko joukkue oli tänään todella hyvä. Ylivoimaporukat saivat varmasti onnistumisista lisää intoa. Meidän pitää ymmärtää olla kärsivällisiä ja tehdä paljon töitä, niin sitä kautta ne hetket tulevat ja kiekko löytää tiensä maaliin ylivoimallakin, kommentoi Mikko Manner joukkueensa otteita.

Molemmat kokoonpanoon nostetut pelaajat onnistuivat tänään maalinteossa. Manner oli luonnollisesti onnellinen omiensa puolesta.

- Totta kai sitä on ylpeä jokaisesta pelaajasta, joka tulee tauon tai huilin jälkeen takaisin peliin ja antaa kaikkensa. Tänään molemmat tuoreet pelaajat toivat huikean työmäärän kaukaloon.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Vaasassa, kun vastaan asettuu Vaasan Sport. Kiekko jäähän Vaasan Sähkö -areenalla poikkeuksellisesti kello 18:30!

Reilu viikon tauko liigapeleistä starttaa huomisen ottelun jälkeen. Vaasalaissyntyinen Manner fiilisteli jo nopeasti vastaan tulevaa Sport-kohtaamista avoimesti.

- Huomenna päästään huipentamaan tämä liigasyksy upeaan paikkaan.