​Mestarit kohtaavat CHL:n pudotuspeleissä

2.11.2018

Kärpät kohtaa CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella sveitsiläisen suurseuran, Zürich Lionsin. Mestarien kohtaaminen on ainoa laatuaan pudotuspelien avauskierroksella.

Pohjois-Sveitsissä sijaitseva, yli 400 000 asukkaan Zürich on maan suurin kaupunki ja sen taloudellinen keskus. Zürichista löytyy mittavaa urheiluhistoriaa, sillä Sveitsin korkeimmalla sarjatasolla pelaavat jalkapallojoukkueet Grasshopper Club Zürich ja FC Zürich on perustettu 1800-luvulla, ja Kärppien tulevan CHL-pudotuspelivastustajan Zürich Lionsin juuret ulottuvat vuoteen 1930.

Urheilu on läsnä Zürichissa myös muilla tavoin. Kaupungista löytyvät sekä kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) että kansainvälisen jalkapalloliiton (FIFA) päämajat. Zürichissa järjestetään vuosittain myös yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailu, Weltklasse Zürich.

ZSC Lionsin tie mestaruuteen oli viime kaudella töyssyinen. Suurseura putosi CHL:stä neljännesfinaalien kohdalla, ja alisuorittaminen myös kotimaisessa liigassa johti valmentajanvaihdokseen. Seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin lähtenyt Lions voitti lopulta Luganon seitsemään otteluun venyneessä finaalisarjassa. Mestaruus oli Lionsille kuudes 2000-luvulla ja kolmas viimeiseen kuuteen kauteen.

Alkuperäisen Champions Hockey Leaguen ainoa mestaruus matkasi Zürichiin vuonna 2009. Kärpät kohtasi samaisen turnauksen alkulohkossa saksalaisen Eisbären Berlinin ja venäläisen Metallurg Magnitogorskin. Kärppien taival turnauksessa päättyi alkulohkoon. CHL:n voittajana ZSC Lions sai kohdata Victoria Cupissa NHL-seura Chicago Blackhawksin. Ottelu päättyi Lionsin 2-1 voittoon. Tuolloin joukkueen maalia vartioi tätä nykyä Oulussa asusteleva Ari Sulander. Neljä kertaa joukkueensa Sveitsin mestariksi torjuneen Sulanderin pelipaita löytyy Lionsin kotiareenan katosta.

Lionsin tämänhetkinen kokoonpano vilisee Sveitsin maajoukkuemiehiä ja kansainvälisen tason pelaajia. Joukkueesta löytyvät muun muassa mittavan NHL-uran tehnyt Kevin Klein, yli piste-per-peli tahdilla NLA:ssa kiekkoileva Roman Cervenka, sekä Sveitsin maajoukkueen vakiokasvot Roman Wick, Denis Hollenstein ja Simon Bodemann.

Ensimmäinen osaottelu pelataan tiistaina 6.11. Hallenstadionilla, Zürichissä. Ratkaiseva ottelu pelataan Oulussa 20.11. kello 19:00 alkaen. Tervetuloa seuraamaan mestarien kohtaamista Oulun Energia Areenalle ja kannustamaan Kärpät kohti eurooppalaisen kiekkoilun huippua! Liput otteluun kätevimmin tästä!