Kuuma ottelu kääntyi Kärppien eduksi Vaasassa

3.11.2018
Kuuma ottelu kääntyi Kärppien eduksi Vaasassa

Ville Leskinen iski kaksi maalia, ja Otto Karvinen kunnostautui nyrkkeilyn parissa. (Kuva: Jussi Määttä)

Sport osoitti heti ottelun alussa sen, että joukkueen voittoputki ei ole sattumaa; Punapaidat olivat nopeampia, vahvempia ja ovelampia. Myös maalinteossa kotijoukkue onnistui ensin, kun Aleksi Ainali huudatti kotiyleisöä illan ensimmäisellä ylivoimalla. Kärpillä oli loistava mahdollisuus nousta tasoihin ylivoimalla muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta lopulta neljästä puolustajasta ja yhdestä hyökkääjästä koostunut ylivoimaviisikko ei päässyt tolppaa lähemmäs.

Sport sen sijaan hyödynsi oman paikkansa, kun Roope Talaja tuplasi joukkueensa johdon. Sportista tuli tällä kaudella ensimmäinen joukkue, joka onnistui karkaamaan kahden maalin johtoon Kärppiä vastaan. Tuo ilo ei kuitenkaan kantanut erän loppuun saakka, sillä Ville Leskinen kavensi lukemat 2-1 puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä. Nicklas Lasu taistelu laukauksen irti kaatuessaan ja Leskinen napautti irtokiekon ilmasta maaliin.

Toinen erä ei tarjonnut maaleja, mutta Vaasan Sähkö Areenan yleisö viihtyi varmasti. Pelin tempo pysyi korkeana, ja myös tunteet kuohahtivat useampaan otteeseen. Lämpöisessä lauantaisaunassa rakennettiin mielenkiintoista kliimaksia kolmanteen erään.

Kärpät sai erän alkuun mainion sauman nousta tasoihin, kun Colby Robak ja Jyri Niemi nappasivat perättäiset jäähyt. Kahden miehen ylivoimalla onnistumista ei tullut, mutta verkko kuitenkin heilahti jälkimmäisen jäähyn yhä ollessa voimassa. Ville Leskisen iski illan toisen maalinsa Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin mainiosta esityöstä. Lämmin iltapuhde kiehahti toden teolla yli kolmannessa erässä, kun Otto Karvinen ja Roope Talaja päättivät ryhtyä tansseihin. Välienselvittely vei molemmat miehet suihkun puolelle. Lisämaaleja varsinaisella peliajalla ei nähty, joten ottelu eteni jatkoajalle tilanteesta 2-2.

"Herran haltuun"

3 vs. 3 -jatkoaikaformaatti osoitti jälleen kerran hienoutensa, kun Kärpät ja Sport viilettivät päästä päähän täydet viisi minuuttia. Kuin ihmeen kaupalla ottelu ei ratkennut vielä jatkoajalla, vaan paremmuus mitattiin voittomaalikilpailulla. Kisan ainoa onnistuja Kärppien Radek Koblizek, ja lisäpiste matkasi Ouluun maalein 2-3.

- Se on sellaista herran haltuun -hommaa. Siellä syntyy niitä tilanteita joiden takia ihmiset haluavat tulla pelejä katsomaan. Molemmissa päissä nähdään paljon maalipaikkoja, taitavat pelaajat saavat käyttää vahvuuksiaan, ja maalivahdit mittelevät paremmuudesta.

Tämäniltainen oli se kuuluisa nousujohteinen peli. Kärpät pystyi heikon avauserän jälkeen nostamaan tasoaan, ja Mikko Manner oli tyytyväinen kahteen taistelupisteeseen.

- Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan. Kova tunnetila sekä kaukalossa että katsomossa. Fanit olivat upeasti mukana ja molemmat joukkueet taistelivat isolla sydämellä. Oma joukkue löysi lopulta ne keinot voittaa, joten olen todella ylpeä omistani tänään.

Ottelu kävi ajoittain poikkeuksellisenkin kuumana. Pystypainit ja kova kamppailu eskaloituivat lopulta Otto Karvisen ja Roope Talajan väliseksi nyrkkihipaksi. Manner pyrkii itse pitämään kuitenkin ajatukset pelillisissä asioissa, vaikka kaukalossa käytäisiin kuinka kuumana tahansa.

- Kyllä siinä pyrkii antamaan hyviä vinkkejä peliasioissa, mutta totta kai sitä itsekin heittäytyy vähän tunteen vietäväksi tietyissä asioissa. Oman joukkueen puolia pyritään tietysti pitämään loppuun saakka.

Lauantain kierros käynnisti Liigassa maaottelutauon. Kärpät kuitenkin pelaa ennen Karjala-turnausta vielä yhden ottelun, kun maanantaina tie vie Sveitsiin. Kärpät kohtaa CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ZSC Lionsin, ja ensimmäinen osaottelukäydään tiistaina Hallenstadionilla, Zürichissa.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti Sveitsiä. Liigasyksy huipentui kahteen hienoon vierasvoittoon. Nyt kerätään hetki energiaa ja tiistaina taistellaan sitten täysin uudessa ja erilaisessa ympäristössä. Kaksiosaisessa playoff-ottelussa jokainen vaihto merkitsee, ennakoi Manner tulevaa CHL-ottelua.