​Zürichin kautta maaottelutauolle

5.11.2018
​Zürichin kautta maaottelutauolle

Kuva: Jussi Määttä

Kun 13 muuta liigajoukkuetta suuntaavat ansaitulle maaottelutauolle, on Kärpillä ja Tapparalla edessään kauden ensimmäiset pudotuspelikamppailut. Tappara aloittaa CHL:n pudotuspelitaipaleensa Brnossa, Tšekeissä. Kärpät aloitti varhain tänä aamuna matkan kohti Zürichiä, jossa se kohtaa huomenna Sveitsin mestarin, ZSC Lionsin.

A-lohkossa pelannut ZSC Lions sijoittui lohkonsa toiseksi. Lohkon voitti tasapisteissä ollut, mutta enemmän kolmen pisteen voittoja kerännyt ruotsalainen Frölunda Indians. Hyökkäysvoimainen Lions iski kuudessa ottelussa 25 maalia, ja ainoan tappionsa se kärsi lohkovoittaja Frölundalle. Joukkueen parhaan pistemiehen tittelin jakavat Denis Hollenstein ja Roman Cervenka. Kumpikin kirjautti kuuteen otteluun pisteet 2+5=7.

Kärpät oli vahva omassa alkulohkossaan. Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue pelasi lohkovaiheessa yhden huonon erän, joka johti 4-3 tappioon Thomas Sabo Ice Tigersille. Kärpiltä neljä pelaajaa hurjasteli alkulohkossa yli piste per peli -tahdin; Michal Kristof (3+6=9), Nicklas Lasu (5+3=8) ja Rasmus Kupari (1+6=7). Kristof oli koko lohkovaiheen 8. tehokkain pelaaja.

Mestarien liigasta tuttu pudotuspeliformaatti

Jatkopaikka CHL:n pudotuspeleissä ratkaistaan kahden ottelun yhteismaaleihin perustuvalla järjestelmällä. Mikäli joukkueet ovat tasatilanteessa jälkimmäisen ottelun päätössummerin soidessa, edessä on 10 minuutin äkkikuolema-jatkoaika. Mikäli jatkoajalla ei synny maalia, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla.

Esimerkki:

1.Osaottelu: Joukkue B – Joukkue A 3-3
2.Osaottelu: Joukkue A – Joukkue B 2-1

Joukkue A etenee jatkoon yhteismaalein 5-4.

Jokainen ottelu merkitsee

Vaikka jatkopaikka ratkeaa kaksivaiheisessa ottelussa vasta toisen ottelun jälkeen, on jokaisella yksittäisellä ottelulla merkitystä jatkon kannalta. Jokaisen pelatun ottelun tulos lisätään joukkueen lohkovaiheen tilastoihin (pisteet/maaliero). Finaalijoukkueista suuremman pistesaldon kerännyt saa isännöidä CHL:n loppuottelua. CHL:n verkkosivuilla voit tutustua prosessiin tarkemmin.

Kärpät – ZSC Lions huomenna Hallenstadionilla, Zürichissä! Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 20:45. Ottelun näyttää suorana lähetyksenä C More.