​CHL:n pudotuspelit käynnistyvät - Hakanpää palaa kaukaloon

6.11.2018
​CHL:n pudotuspelit käynnistyvät - Hakanpää palaa kaukaloon

Mittely Eurooppalaisen seurajoukkuejääkiekkoilun paremmuudesta on edennyt pudotuspelivaiheeseen, ja kahdeksan otteluparia iskee yhteen tämän illan CHL-otteluissa. Kyseessä ovat kaksiosaisten pudotuspelikamppailujen ensimmäiset osaottelut.

Arvonta toi Kärppien vastustajaksi sveitsiläisen suurseuran, Zürich Lionsin. Eilen Oulusta Sveitsiin matkannut joukkue ehti eilen ravistelemaan matkustuksen tuomat rasitukset pois jaloistaan terävällä jääharjoituksella, sekä hieman tutustumaan kaupunkiin.

- Lähtö oli aikainen, mutta aikaisin oltiin myös perillä. Päästiin vähän lepäämään, ja saatiin ottaa sellainen herättelevä jääharjoitus alle. Jätkillä oli sitten ilta aikaa ottaa rennosti, ja he pääsivät aikaisin nukkumaan, kertoi Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola joukkueen matkustuspäivän ohjelmasta.

Eilinen jääharjoitus hoidettiin harjoitushallissa, mutta tänään aamulla joukkue testasi ensi kertaa illan näyttämön jään. Jääkiekko-ottelussa 11 200 katsojaa vetävä Hallenstadion teki vaikutuksen Mikkolaan.

- Täällä on kyllä upea areena. Valot ovat kirkkaat, ja puitteet viimeisen päälle hienot kaikin puolin.

"Kansainvälisesti kokenut joukkue"

Mikkolan mukaan videonauhoja illan vastustajasta on kelattu etu- ja takaperin. Sveitsin maajoukkuemiehistä ja ulkomaalaisista täsmähankinnoista koostuva joukkue on yksi Euroopan laadukkaimmista.

- Ollaan tutkittu sekä joukkueen pelitapaa että yksilöitä, ja tiedetään hyvin minkälaista peliä he pyrkivät pelaamaan. Mitään valtavia yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa, mutta joukkue on täynnä taitavia, kansainvälisesti kokeneita huippupelaajia. Vauhdikas luistelupeli on varmasti tulossa.

Tämäniltainen ottelu rakentaa lähtökohdat 20.11. Oulussa pelattavaan, ratkaisevaan otteluun. Mikkola korostaa, että CHL:n pudotuspeliformaatti ei jätä milliäkään tilaa löysäämiselle. Menetetty johto tai käyttämättä jätetty maalipaikka voi koitua kohtaloksi toisessa osaottelussa.

- Peli kestää oikeasti sen 60 minuuttia. Ihan sama oletko kaksi maalia vai viisi maalia johdossa, niin et voi höllätä yhtään. Kaikki suoritukset ensimmäisen ja viimeisen vihellyksen välissä vaativat täydellistä keskittymistä.

Kahden pelatun ottelun yhteismaaleihin perustuva formaatti on tuttu jalkapallon Mestarien Liigasta. Täysimittaiset pudotuspelit keskellä kiireistä sarjakautta olisivat joukkueille mahdottomuus.

- Kesken kauden jopa paras kolmesta -playoffit olisivat todella tiukkoja pätkiä. Tämä on hyvä formaatti näiden aikataulujen puitteissa, pohti Mikkola.

Pyörälä yhä sivussa – Hakanpää palaa kaukaloon

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä suuria yllätyksiä. Pirteästi menneen viikonlopun otteluissa esiintynyt kolmikko Ville Leskinen – Nicklas Lasu – Radek Koblizek saa jatkaa yhdessä, Sami Anttila hyökkää kakkosketjussa Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen vasemmalla puolella, ja kolmosketjun muodostavat Jasse Ikonen, Tino Metsävainio ja Michal Kristof. Nelosketju on oma, rouhea itsensä; Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen. 13. hyökkääjänä otteluun lähtee Jasper Lindsten.

Pakistoonsa Kärpät saa odotetun lisän, kun Jani Hakanpää on toipunut pelikuntoon. Kolme ottelua huilannut Hakkis ottaa oman paikkansa Teemu Kivihalmeen rinnalta. Seitsemännen puolustajan paikkaa miehittää Aleksi Mäkelä.

Torjuntavuoron saa tänään Veini Vehviläinen, kakkosvahtinaan Jussi Rynnäs.

Zürich Lions – Kärpät käynnistyy Suomen aikaa kello 20:45. Ottelun lähettää suorana lähetyksenä C More.