Zürich tasoihin viimeisillä sekunneilla - Taistelu jatkuu Oulussa kahden viikon päästä

6.11.2018
Zürich tasoihin viimeisillä sekunneilla - Taistelu jatkuu Oulussa kahden viikon päästä

Kärppien ja Zürich Lionsin välinen ottelu oli ehkä yksi syyskauden viihdyttävimmistä. Päätössummerin soidessa kaksi suurseuraa oli edelleen samalla viivalla, ja asetelmat toiseen osaotteluun ovat jännittävät.

Kärpät aloitti avauserän terävästi, eikä illan ensimmäistä maalia jouduttu kauaa odottelemaan. Aleksi Heponiemi rokotti Lionsia Maxim Noreaun harhasyötöstä vain 44 sekunnin pelin jälkeen, ja Kärpät siirtyi 0-1 johtoon. Leijona kuitenkin ärjäisi vielä ennen erän puoltaväliä, kun Kevin Klein nostin Lionsin tasoihin viivalaukauksellaan. Kärppä-puolustus oli avauserässä ajoittain vaikeuksissa liukkaiden sveitsiläisten kanssa. 16 minuutin kohdalla nähtiin esimerkki Raphael Prasslin nopeudesta, kun 20-vuotias hyökkääjä polkaisi itsensä ohi Shaun Heshkasta ja hakkasi oman reboundinsa sisään. Erän loppu enteili pahaa, kun Lions pääsi hieromaan ylivoimaansa vajaat kaksi minuuttia ennen erän päätöstä. Toisin kuitenkin kävi, kun Jasper Lindsten ja Nicklas Lasu karkasivat alivoimahyökkäykseen, ja kaksikosta jälkimmäisenä mainittu tasoitti ottelun 1:19 ennen erän päätöstä.

Toisessa erässä pelin tempo pysyi korkealla, mutta kumpikin joukkue toi kaukaloon ripauksen enemmän fyysistä peliä. Rangaistuksia erässä ei kuitenkaan vihelletty kuin yhdestä tilanteesta. Otto Karvisen taklaus kuumensi yhdysvaltalaishyökkääjä Drew Shoren tunteita, ja kumpikin miehistä komennettiin väkivaltaisuusjäähyille. Shoren 2+2 minuutin rangaistus käänsi tilanteen Kärppien ylivoimaksi, jota ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään. Zürich karkasi 3-2 johtoon Fredrik Petterssonin maalilla ajassa 33:47. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus löysi Veini Vehviläisen varusteista kiekonmentävän aukon. Kärppien tasoitus ei jäänyt ainakaan yrityksestä kiinni. Erän viimeisillä minuuteilla tolppaa kilautettiin peräti kahteen otteeseen, mutta lukemat 3-2 pitivät toiselle erätauolle lähdettäessä.

Kolmas erä täytti kaikki hyvin käsikirjoitetun TV-draaman tunnusmerkit. Kärpät paransi peliään, ja erän puolivälin kohdilla kova työnteko palkittiin ylivoiman muodossa. Neliminuuttisella ylivoimalla Kärpät onnistui hyödyntämään jo ensimmäisen kaksiminuuttisen, kun Nicklas Lasu ohjasi pelin tasoihin Teemu Kivihalmeen laukauksesta. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta ottelun päätuomari Marcus Linde osoitti lopulta keskiympyrään. Ajassa 58:53 Kärpät otti johtoaseman ensimmäistä kertaa ottelusa, kun Shaun Heshkan hurja lämäri teki tulosta. Kärppien ilo oli kuitenkin lyhytaikainen; Fredrik Pettersson iski illan toisella osumallaan loppulukemat 4-4 vain kaksi sekuntia ennen peliajan umpeutumista. Näin ollen jatkopaikkaa lähdetään ratkomaan tasaluvuista.

- Aivan loistava peli. Parannettiin peliä kokoajan, mutta tämä oli varmasti ihan oikeudenmukainen tulos. Me ei saatu omaa reagointipeliä alusta asti käyntiin, mutta pikku hiljaa alettiin saada pidempiä hyökkäyksiä ja luotiin maalipaikkoja. Me luotettiin siihen, että pitkässä juoksussa ollaan näistä kahdesta joukkueesta se paremmin liikkuva. Tästä on hieno lähteä ratkomaan jatkopaikkaa Ouluun, kommentoi Mikko Manner ottelun jälkeen.

Kärpät suuntaa nyt ansaitulle maaottelutauolle. CHL:n neljännesvälierien toinen osaottelu pelataan Oulussa 20.11. Tervetuloa kannustamaan Kärpät kohti puolivälieriä! Liput otteluun Ticketmasterista.