Kärpät palaa maaottelutauolta - Jukurit vierailee Oulussa

15.11.2018

Kärpät palaa maaottelutauolta tänään kotikaukalossa, kun Mikkelin Jukurit vierailee Oulussa. Ennen taukoa Jukurit oli voittanut neljä perättäistä ottelua, mutta paluu liigapeleihin oli kivikkoinen; Tappara rökitti mikkeliläiset tiistaina maalein 1-5. Jukurit on 28 pisteellään sarjataulukon yhdentenätoista.

Jani Hakanpää pelaa tänään ensimmäisen liigapelinsä sitten lokakuun 27. päivän. Pelituntuma on kuitenkin tallella. Siitä pitävät huolen puolitoista viikkoa sitten pelattu CHL:n pudotuspelikamppailu Zürichissa, sekä menneen viikonlopun Karjala-turnaus. Hakanpää puki maajoukkuepaidan päälleen intoa täynnä, ja pieni huili peleistä oli ladannut akut täyteen.

- Oli sellainen olo, että on taas huikea päästä kehiin. Olin intoa täynnä taas, kun jouduin pelejä hetken katsomaan sivusta. Se teki varmaan ihan hyvääkin.

Taukojen ja maaotteluiden tuomat rytminmuutokset ovat Hakanpään mukaan tervetulleita. Joukkueen arjesta osaa taas nauttia eri tavalla lyhyenkin poissaolon jälkeen.

- Saa välillä vähän happea ja ajatukset irti jääkiekosta. Helsingissä oltiin erilaisessa ympäristössä eri jätkien kanssa, niin siinä pääsee irti tästä meidän arjesta. Kun tänne taas tulee, niin on hieno päästä meidän hommiin kiinni ja painamaan tuttujen jätkien kanssa hommia.

Illan vastustajan askelmerkit ovat pelipäivän palaverin jälkeen selvillä. Joukkueiden aiempi keskinäinen kohtaaminen päättyi Kärppien tiukkaan 2-3 voittoon, eikä Hakanpää odota tämänkertaisesta iltapuhteesta sen helpompaa.

- Kaveri pelaa todella kurinalaisesti, puolustaa hyvin ja hyökkää hyvin vastaan. Varmasti tulee taas tiukkaa vääntöä niin kuin aina. Meidän täytyy laittaa parasta pöytään, jos halutaan hyvä tulos tänään ottaa.

Rynnäs pelivuorossa

Kärppien kokoonpanoissa ei nähdä sen suurempia yllätyksiä. Pakisto on Hakanpään paluun myötä ennallaan, ja Aleksi Mäkelä pelaa tänään seitsemäntenä puolustajana. Ykkösketjussa hyökkäävät Ville Leskinen, Nicklas Lasu ja Radek Koblizek. Kakkosketjussa Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen vasemmalta laidalta löytyy Michal Kristof, kolmosketjussa Tino Metsävainio asettuu Jasper Lindstenin ja Jasse Ikosen väliin, ja nelosketjun muodostavat Sami Anttila, Miska Humaloja ja Otto Karvinen.

Torjuntavuoron tänään saa Jussi Rynnäs, joka torjui Kärpille voiton aiemmassakin Jukurit-ottelussa. Luukkuvahdin virkaa toimittaa Veini Vehviläinen.

Kärpät – Jukurit tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista.