Voitokas paluu tauolta - Kärpät kaatoi Jukurit

15.11.2018

Avauserässä näki, että kumpikin joukkue oli täynnä virtaa maaottelutauon jäljiltä. Kovan temmon lisäksi tuo energiamäärä näkyi avauserän lukuisissa virheissä kummankin osapuolen toimesta. Kärpät oli kuitenkin ainoa joka pystyi vastustajan virheestä rokottamaan. Ville Hyvärisen istuessa kampitusjäähyään Michal Kristof iski illan ensimmäisen osuman ylivoimalla. Atte Ohtamaa siirsi kiekon Kristofille, ja slovakkihyökkääjä väläytti vaarallista rannelaukaustaan. Kiekko painui maalin etukulmaan ajassa 4:51. Jukurien erän kolmesta ylivoimamahdollisuudesta huolimatta vierasjoukkue ei maalinteossa onnistunut.

Toisessa erässä Kärpät nosti tasoaan. Erän puolivälissä alkaneen tehojakson aikana joukkue iski seitsemään minuuttiin kolme maalia, eikä jättänyt vieraille juurikaan oljenkorsia. Maaleista vastasivat Lasse Kukkonen, Teemu Kivihalme ja Jasse Ikonen. Viimeisen maalin esityö oli urheiluruututavaraa, kun Rasmus Kupari kieputti vastustajan puolustuksen solmuun ennen namupassia Ikoselle.

Kolmannessa erässä ei lisäosumia nähty. Kärpät pelasi fiksua kiekkoa johtoasemassa, eikä Jukurit saanut tasaisesta 5-5 pelistä huolimatta rakennettua minkäänlaista aihiota nousulle. Nollapelin torjunut Jussi Rynnäs pysäytti päätöserässä ainoastaan yhden laukauksen, mutta koko ottelussa torjuntoja kertyi 24 kappaletta. Virkaveli Sami Rajaniemi torjui 29 kertaa.

Kärppien pelit jatkuvat ylihuomenna lauantaina kärkikamppailulla, kun TPS saapuu Ouluun. Lauantai-illan teemana on Kärpät Goes X-mas, ja hallilla on luvassa jouluteemaista kisailua sekä pelipaitahuutokauppa. Tutustu lauantain ohjelmaan tarkemmin tästä!

Ensi viikon tiistaina Oulussa pelataan CHL:n pudotuspelejä. Kärppien ja Zürich Lionsin välisen pudotuspelisarjan toinen osa käynnistyy jännittävästä 4-4 tilanteesta, joten kotiyleisön tuki tulee tiistaina tarpeeseen. Lue lisää Zürich Lionsista tästä ja osta liput tiistain matsiin tästä!