Kärpät taisteli päätöserässä voittoon - Raksilassa kauden ennätysyleisö

17.11.2018

Kauden ennätysyleisö sai seurata Oulun Energia Areenalla upeaa jännitysnäytelmää, kun Kärpät kaatoi TPS:n maalein 3-2.

Palloseura oli avauserässä dominoivampi osapuoli. Vierasjoukkue oli varsinkin erän alussa etevämpi kiekollisessa pelissä, ja illan ensimmäinen maali nähtiinkin Kärppien päädyssä. Oula Palve pääsi ampumaan hyvältä paikalta, ja sähäkkä rannelaukaus painui ohi Veini Vehviläisen ajassa 4:38. TPS:n toisen maalin kohdalla Raksilan yleisö kohahti. Simon Suorannan keskialueelta lähetetty kiekko liukui kohti Vehviläistä, ja epäonnistuneen purkuyrityksen seurauksena musta jatkoi matkaansa aina Kärppien maaliin asti. Vehviläinen kuitenkin nollasi päänsä, ja otti erän lopussa muutaman ison torjunnan. Kärppien maalipaikat avauserässä olivat lähinnä näennäisiä. TPS puolusti keskustaa hyvin, ja vaarallisimmat laukaisupaikat ja poikittaissyötöt onnistuttiin katkomaan hyvissä ajoin.

Toiseen erään luisteli terävämpi Kärpät, mutta TPS ei tasoaan pudottanut. Kärppien kova vääntäminen palkittiin kolmen epäonnistuneen ylivoiman jälkeen, kun Ville Leskinen ja Radek Koblizek karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Kaksikosta ensin mainittu tarjoili, ja Koblizek kavensi lukemat 1-2 komealla rannelaukauksella. Näistä lukemista lähdettiin toiselle erätauolle.

Koblizekin kavennusmaalista syttynyt Kärpät tuli päättäväisenä kolmanteen erään. Peli parani minuutti minuutilta, ja ajassa 53:29 verkko heilahti. Shaun Heshkan viivalaukaus painui aivan maalin oikeaan yläkulmaan ja peli oli tasan 2-2. Kauden ennätysyleisö sai tuulettaa sydämiensä kyllyydestä paria minuuttia myöhemmin, kun TPS-kasvatti Jasper Lindsten rankaisi kasvattajaseuraansa komealla osumalla. Tarjoilusta vastasivat Jasse Ikonen ja tasoitusmaalin iskenyt Shaun Heshka. TPS ei onnistunut ottelua enää tasoittamaan, joten pisteet jäivät kärkikamppailusta Ouluun maalein 3-2.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina, kun Oulussa taistellaan CHL:n jatkopaikasta. Kärppien ja Zürich Lionsin välinen pudotuspelikierroksen toinen osaottelu käynnistyy 4-4 tasalukemista, joten asetelmat tiistain otteluun ovat herkulliset! Tervetuloa kannustamaan Kärpät jatkoon Champions Hockey Leaguessa! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!