Koblizek nosti Kärpät rinnalle ja ohi - CHL:n neljännesfinaalit kutsuvat

20.11.2018

Kärpät eteni CHL:n pudotuspelien seuraavalle kierrokselle kaatamalla Zürich Lionsin yhteismaalein 7-6. Radek Koblizek iski päätöserässä kaksi maalia ja varmisti Kärpille 3-2 voiton.

Illan ensimmäiset paikat siunaantuivat vierasjoukkue Lionsille, kun Shaun Heshka istui kampitusrangaistusta. Hyvä ylivoimapyöritys ei johtanut kuitenkaan tolppalaukausta lähemmäs maalia. Erän puolivälissä Kärpät avasi maalinteon, kun Teemu Kivihalme pääsi ampumaan kiekon puolityhjään maaliin Michal Kristofin hienosta tarjoilusta. Kakkossyötön maaliin nappasi Shaun Heshka. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Chris Baltisberger tasoitti pelin ylivoimalla vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tasalukemissa 1-1 suunnattiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alussa Lions siirtyi 1-2 johtoon onnenkantamoisella. Phil Baltisbergerin viivalaukaus muutti suuntaa kolmeen otteeseen ennen lipumista yli maaliviivan. Videotarkastuksen jälkeen osuma hyväksyttiin ja se merkittiin Jérôme Bachofnerille. Toisen erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät Bachnofnerin maali ja Mika Pyörälän kampitusjäähy. Kolmas erä käynnistyi Lionsin 1-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Kärpät taisteli klassisen sanonnan mukaisesti rinnalle ja ohi. Radek Koblizek osoitti maalintekonälkäänsä iskemällä erän ainoat osumat. Koblizek sai kaksi maukasta maalipaikkaa ja naulasi kummankin varmasti Lionsin maalin perälle. Kummankin osuman tarjoilusta vastasi ketjukaveri Nicklas Lasu. Erän lopun taistelu ei tuonut Lionsia tasoihin, ja loppulukemat kirjattiin 3-2.

Voitolla Kärpät eteni seuraavalle kierrokselle CHL:n pudotuspeleissä. Vastaan neljännesfinaaleissa asettuu voittaja otteluparista Red Bull Salzburg – Rouen Dragons.

Neljännesfinaalien alustavat pelipäivät ovat 4.12. / 5.12. ja 11.12. Jatkopelien lopulliset aikataulut tullaan julkaisemaan myöhemmin.