​Back-to-back viikonloppu HIFK:n kanssa – "Pohjoinen vs. etelä"

23.11.2018

Kärpät ja Helsingin IFK taistelevat perjantaina ja lauantaina yhteensä kuudesta pisteestä. Joukkueet kohtaavat tänään Oulussa kello 18:30 alkavassa ottelussa ja alle vuorokautta myöhemmin isketään yhteen Helsingissä. Useat IFK-kohtaamiset kokenut puolustaja Mikko Niemelä nauttii joukkueiden välisistä tunteikkaista peleistä.

- Pohjoinen vs etelä -asetelma ja se, että hallit ovat yleensä täynnä, varsinkin viikonloppuisin. Tunnetta syntyy sitä kautta niin kaukaloon kuin katsomoonkin. Siinä varmaan ne suurimmat syyt.

Kärppien porskuttaessa voittoputkessa IFK:lla on ollut tahmeaa. Kymmenestä edellisestä ottelusta kasaan on raavittu yksi voitto, ja pistetili on kasvanut vain viidellä. Vastustajan pelivire ei muuta Niemelän valmistautumista otteluun, mutta se fakta on tiedossa, että vastustaja tulee olemaan äärimmäisen nälkäinen.

- Se ei muuta meidän hommia mitenkään, mutta vastustajalla voi olla sellainen kaikki likoon -mentaliteetti. Helppo löytää varmasti ainakin motivaatio meitä vastaan. Vaikeiden hetkien jälkeen yritetään usein ponnistaa ylöspäin kärkijoukkuetta vastaan.

Karvinen sivussa pelikiellon vuoksi – Junnila mukaan kokoonpanoon

Kärppien alemmissa hyökkäysketjuissa nähdään pari muutosta. Kolmosketjun muodostavat tänään Sami Anttila, Michal Kristof ja Tino Metsävainio, ja nelosessa hyökkäävät Jari Sailio, Miska Humaloja ja Jyri Junnila. Ketjun oikeassa laidassa suurimman osan kuluvasta kaudesta hyökännyt Otto Karvinen on sivussa pelikiellon vuoksi. Voit lukea Liigan kurinpitodelegaation päätöksen tästä.

Aleksi Mäkelä pelaa seitsemäntenä puolustajana, ja torjuntavastuun Kärppien maalilla kantaa tänään Jussi Rynnäs.

Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin tästä!