Uusi mahdollisuus Helsingissä - Osala debytoi

24.11.2018
Uusi mahdollisuus Helsingissä - Osala debytoi

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät ja Helsingin IFK kohtaavat tänään jo toistamiseen tälle viikonlopulle. Helsingissä pelattava ottelu käynnistyy kello 17:00.

Eilen joukkueet tarjoilivat Oulun Energia Areenan 6000-päiselle yleisölle herkullisen kiekkojännärin. Avauserän perusteella ottelu vaikutti jo olevan Kärppien hallinnassa, mutta erän lopussa syntynyt IFK:n pukukoppimaali sytytti vieraiden taistelutahdon roihuun. IFK vei lopulta pisteet Oulusta maalein 5-6. Tommi Santalan voittomaali syntyi reilu minuutti ennen ottelun päätöstä.

Osala sisään, Ohtamaa ulos

Kärppien kokoonpanossa nähdään kierrätystä osittain omasta tahdosta, osittain kurinpidollisista toimenpiteistä johtuen. Liigan kurinpitodelegaatio asetti Atte Ohtamaan väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi. Ohtamaan paikan kokoonpanossa ottaa Taneli Ronkainen.

Hyökkäyksessä kolmosketjun muodostavat eilen katsomossa istuneet Jasse Ikonen, Jasper Lindsten ja kärppädebyyttinsä tänään tekevä Oskar Osala. Kolmosessa eilen hyökännyt Sami Anttila siirtyy nelosketjun oikeaan laitaan Jyri Junnilan tilalle.

"Näin innoissani lätkäepelistä en ole ole ollut aikoihin"

Osala pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa yli puoleen vuoteen. Mies tiedostaa pelaamattomuuden tuomat haasteet, mutta kokee olevansa fyysisesti valmis pelaamaan.

- Parina viime päivänä on alkanut tuntumaan todella hyvältä. On saanut hieman kevennettyä työkuormaa, ja on saanut palautella kunnolla. Todella mielenkiinnolla odotan miltä pelissä sitten tuntuu. Varmasti tulee olemaan vähän hapokasta, mutta uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta, Osala pohti lentokentällä Helsingissä.

Torjuntavastuun tänään kantaa Veini Vehviläinen, varamaalivahtinaan Jussi Rynnäs.

HIFK – Kärpät käyntiin Helsingin Jäähallissa kello 17:00!