Kolmen pisteen arvoinen suoritus - "Hyvä, raikas meininki"

30.11.2018
Kolmen pisteen arvoinen suoritus - "Hyvä, raikas meininki"

Jani Hakanpää iski tehot 2+0. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät haki täydet pisteet Kouvolasta ryhdikkäällä ja tasapainoisella esityksellä. Jani Hakanpää vietti kahden maalin iltaa, Oskar Osala iski ensimmäisen osumansa Kärppien paidassa ja Jussi Rynnäs kirjautti nollapelin 0-4 voitossa.

Toiseen ylivoimakoostumuksista istutettu Oskar Osala avasi illan maalinteon ajassa 12:42. Michal Kristof ja Nicklas Lasu petasivat Osalalle erinomaisen paikan maalin edustalta, ja Osala sijoitti kiekon puolityhjään maaliin. Kärpät oli kiekollisesti vahvempi avauserässä, ja osittain tästä johtuen KooKoo joutui kuluttamaan erässä rangaistuspenkkiä kolmen pikkukakkosen verran. Enempää osumia avauserässä ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi jäähyilyään, mutta Kärpät ei onnistunut lisämaaleja iskemään. Tilanteista tämä ei kuitenkaan jäänyt kiinni. Juha Järvenpää pysäytti huipputorjunnoillaan illan toista maaliaan metsästäneen Oskar Osalan, Mika Pyörälältä huipputarjoilun saaneen Rasmus Kuparin, sekä kahteen otteeseen läpiajoon karanneen Jasper Lindstenin. Hikisessä toisessa erässä Järvenpää pysäytti 14 kiekkoa.

Toisen erän maalintekotuskailun jälkeen Kärppien maalivainu löytyi. Ensin Jani Hakanpää tuplasi Kärppien johdon ajassa 43:33, ja vajaat viisi minuuttia myöhemmin Ville Leskinen viimeisteli Kärpät 0-3 johtoon. Oskar Osala sai syöttöpisteen Hakanpään maaliin, kirjauttaen illan toisen tehopisteensä. Loppulukemat 0-4 syntyivät aikuisuransa ensimmäistä kahden maalin iltaa viettäneen Jani Hakanpään lavasta. Ottelun jälkeen Hakanpää myönsi, että edellisen kerran yhden ottelun maaleista on puhuttu monikossa junioriaikoina, mutta siitäkään ei ollut varmuutta.

- Ihan rehellisesti en muista milloin olisi näin käynyt. Ehkä joskus kun vielä pelattiin pikkukentillä, Hakanpää muisteli ottelun päätyttyä.

Hakanpään mukaan hyökkäyspeliä ja laukomista on työstetty omalla ajalla aamujäiden ja treenien jälkeen, ja nyt tulos näkyy kasvaneena itseluottamuksena. Omien otteidensa lisäksi Hakanpää oli tyytyväinen koko joukkueen peli-ilmeeseen tänään.

- Hyvä, raikas meninki oli koko pelin ajan. Oli mukava pelata, ja joukkueesta kyllä huomasi, että edellisestä pelistä oli taas hetki mennyt. Kaikki olivat intoa täynnä, ja kovan työmäärän kautta saatiin rakennettua pitkiä hyökkäysralleja.

Kärpät hyppää takaisin kaukaloon heti huomenna Lahdessa. Pelicans – Kärpät käynnistyy poikkeuksellisesti kello 18:00.