Kärpät kruunasi kuuden pisteen viikonloppunsa - "Upea taisteluvoitto"

1.12.2018
Kärpät kruunasi kuuden pisteen viikonloppunsa - "Upea taisteluvoitto"

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät viimeisteli kuuden pisteen viikonloppunsa 2-3 voitolla Lahden Pelicansista. Kärpät toipui kotijoukkueen vahvasta alusta, ja Ville Leskinen sai voittomaalin nimiinsä uransa 200. liigaottelussa.

Lahden lauantai-ilta sai todellisen salama-alun, kun ottelun ensimmäisen kahden ja puolen minuutin aikana verkko heilui kolmesti. Ensin Taavi Vartiainen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 1:42, mutta vain 16 sekuntia myöhemmin peli oli tasan. Oskar Osala iski maalin toisessa perättäisessä ottelussaan. Tasoitusmaalia ei ehditty kauaa analysoida, kun Pelicans otti johtonsa takaisin. Artturi Toivola vastasi kotijoukkueen toisesta osumasta. Kotijoukkue oli hyvällä pelipäällä avauserässä. Veini Vehviläinen joutui torjumaan erässä hikiset 16 kertaa.

Toinen erä oli Kärpiltä vahvempaa tekemistä. Muutaman pitkän hyökkäyksen kautta Kärpät onnistui hankkimaan itselleen illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa, joka käytettiin hyödyksi. Michal Kristof tasoitti pelin ajassa 36:01 Ville Leskisen ja Jani Hakanpään syötöstä.

Kolmannen erän alussa Pelicans sai Jani Hakanpään rangaistuksen myötä mahdollisuuden ottaa peli komentoonsa ylivoimalla. Tuota mahdollisuutta ei kuitenkaan käytetty, ja hetkeä myöhemmin verkko heilahti omassa päässä. Ville Leskinen iski ottelun voittomaalin uransa 200. liigaottelussa Teemu Kivihalmeen ja Rasmus Kuparin erinomaisesta tarjoilusta.

Kärpät ei ottelussa laukauksilla mässäillyt, sillä Pelicans-vahti Jakub Skarekille kirjattiin ainoastaan 17 torjuntaa koko ottelussa. Veini Vehviläinen torjui kolmen pisteen eteen 30 kertaa.

- Upea taisteluvoitto. Erittäin kova kotijoukkue, ja heistä näki, että kaikki ovat energiaa täynnä. Me löydettiin toisesta erästä lähtien keinot pelin kääntämiseen. Pelattiin hyvää alivoimaa, ja onnistuttiin hyödyntämään illan ainoa ylivoima. Kaikki repivät itsestään tänään kaiken irti, Veini pelasi erinomaisesti, ja juhlakalu iski voittomaalin, kiteytti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun kulun.

Kärppien pelit jatkuvat tulevan viikon tiistaina, kun se kohtaa vieraskaukalossa Red Bull Salzburgin CHL:n neljännesfinaalien ensimmäisessä osaottelussa.