Lauantai-ilta Lahdessa - "Varmasti upea peli"

1.12.2018
Lauantai-ilta Lahdessa - "Varmasti upea peli"

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät kohtaa tänään tappioputkessa olevan Lahden Pelicansin. Edellisestä viidestä ottelustaan kaksi sarjapistettä naarannut pelikaaniparvi kärsi torstaina 1-3 kotitappion Tampereen Tapparalle. Kärpät puolestaan nappasi eilen täyden pistepotin Kouvolasta maalein 0-4.

Kärpät pelasi eilen kuuden päivän tauon jälkeen energisen ja tasapainoisen ottelun. Joukkueen uusin jäsen Oskar Osala jatkoi toisessa ottelussaan pistetehtailua, ja nyt kahden ottelun jälkeen kasassa on 1+2=3 tehopistettä. Viikko sitten HIFK:ta vastaan osunut Jani Hakanpää rakensi itselleen orastavan maaliputken osumalla eilisessä ottelussa kahteen otteeseen. Maalipaikat eivät kiertäneet ainuttakaan ketjua, mutta KooKoo-vahti Juha Järvenpää ei antautunut ilmaiseksi, vaan pysäytti ottelussa 27 kiekkoa. Jussi Rynnäs kirjautti Kärppien maalilla nollapelin 20 torjunnalla.

- Hyvä maalivahtipeli pohjusti hienon voiton. Vastustajalla oli paljon hyvää yksilötaitoa ja pelinopeutta, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin me pelattiin, analysoi Mikko Manner eilistä peliä.

Pelicansin tehokkaimpana yksikkönä on häärännyt kakkosketju, joka on rakentunut Aleksi Mustosen (7+12=19) ja joukkueen kultakypärä Hynek Zohornan (9+11=20) ympärille. Vasemmassa laidassa tavallisesti viilettää Kärpistäkin tuttu Jesse Saarinen (3+12=15). Pelicansin puolustuksesta löytyy erinomaista kiekollista osaamista Casimir Jürgensin (2+9=11), Oliwer Kasken (5+9=14) ja Mikko Kousan (5+9=14) muodossa.

- Hyvin samanlainen vastustaja kuin eilen. Pelicans painaa päälle kuin yleinen syyttäjä ja ottaa tilan ja ajan pois. Siellä on Tšekin maajoukkuemies Zohorna ja muita laadukkaita pelaajia, joten edessä on erittäin kova mittari. Me halutaan tuoda kaukaloon paras versio itsestämme ja sen jälkeen kunnioitetaan lopputulosta. Lauantai-ilta Lahdessa, edessä on varmasti upea peli.

Kärpät tuo kokoonpanoonsa tänään tuoreita jalkoja. Sami Anttila hyppää kolmosketjuun Jasper Lindstenin tilalle, ja Taneli Ronkainen ottaa seitsemännen puolustajan paikan. Veini Vehviläinen on tänään torjuntavuorossa.

Pelicans – Kärpät käyntiin poikkeuksellisesti kello 18:00!