​CHL:n neljännesfinaalit käynnistyvät Salzburgissa

4.12.2018

Kärpät aloittaa CHL:n neljännesfinaalit tänään Red Bull Salzburgin vieraana. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 20:30.

Kärpät saa vastaansa CHL:n neljännesfinaaleissa moninkertaisen Itävallan mestarin, Red Bull Salzburgin. Kansainvälisessä EBEL-liigassa pelaava Salzburg selvitti tiensä neljännesfinaaleihin kaatamalla Kärpille tutun Rouen Dragonsin yhteismaalein 8-4. Suurelle kiekkoyleisölle ehkä hieman tuntemattomamman Salzburgin riveistä löytyvät muun muassa maineikkaan itävaltalaisen kiekkosuvun edustaja Thomas Raffl, sekä viime kaudelta Rauman Lukosta tuttu, NHL-kokemustakin omaava Chris VandeVelde

Salzburgin joukkueen penkin takaa löytyy tuttu nimi. Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hillin poika Santeri Hilli toimittaa vastaavaa virkaa kotijoukkueen penkin takana. Nyt viidettä kauttaan Itävallassa valmentavan Hillin mukaa kaupungissa viihtyy sekä jääkiekon parissa että sen ulkopuolella.

- Kun kulttuuria ja kieltä on oppinut tässä matkan varrella, niin tämä maa on avautunut ihan eri tavalla. Itävallan mittakaavassa tämä on kyllä kiekkokaupunki. Varsinkin pudotuspelien aikaan pelaajat saava kaupungillakin kyselyitä ja tsemppiä peleihin.

Olosuhteet energiajuomajätin omistamassa organisaatiossa ovat ensiluokkaiset.

- Puhutaan kuitenkin isosta firmasta ihan maailman mittakaavalla, joten sitä ei olla ihan pelkkä urheiluseura. Ollaan osa Red Bullin organisaatiota, joka tuo etuja ja tiettyjä kommervenkkejä matkan varrella.

Vaikka Hillin perheessä puhutaan jääkiekosta paljon, ei tämän illan ottelua olla ennakkoon spekuloitu. Mahdollisuus kohtaamiseen on kuitenkin tiedostettu jo pitkään.

- Kesällä me jo väriteltiin, että mahdollista olisi pelata vastakkain. Joka vaiheessa ollaan sitä jännätty, että onnistuuko, ja nyt se sattui onnistumaan. Eihän tämän hienompaa ole.

Salzburgin organisaatiossa juniorivalmennuksen puolella työskentelee myös Kärpissä kasvanut ja mestaruuksia voittanut Antti Aarnio.

"Erittäin taitava ja nopea vastustaja"

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner on taustajoukkoineen kelannut läpi illan vastustajan pelinauhoja, ja nauhoista on paljastunut ehkä hieman aiemmista CHL-vastustajista poikkeava joukkue.

- Ehkä hieman pienikokoisempi kuin mitä ollaan totuttu eurooppalaisiin vastustajiin, mutta erittäin pelitaitava ja pelinopea joukkue. Täällä joku vuosi sitten haettiin sellaista jääkiekon mullistusta ja pelipaikattomuutta, ja se kyllä näkyy heidän pelissään.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu pari palasta tärkeiltä paikoilta. CHL-matkan koittaessa Ville Leskinen, Shaun Heshka ja Jari Sailio eivät olleet pelikuntoisia. Jasse Ikonen matkusti mukaan Salzburgiin, mutta ei pelaa illalla. Manner tästä huolimatta oma, luottavainen itsensä.

- Me ollaan koko kausi puhuttu siitä, että kysymyksessä on isompi juttu kuin voittaa tai hävitä yksi jääkiekkopeli. Sen takia meillä on joukkueessa jäseniä, jotka ovat joutuneet odottamaan vuoroaan. Tänään Jyri Junnila pääsee irti, Tino Metsävainio pääsee irti, Sami Anttila nousee ykkösketjuun, ja valmentajana olen todella innoissani, että saan päästää nämä pelaajat tänään irti.

Kärpät tänään:


Anttila - Lasu - Koblizek
Ohtamaa - Mäkelä

Pyörälä - Kupari - Heponiemi
Kivihalme - Hakanpää

Osala - Kristof - Lindsten
Kukkonen - Niemelä

Junnila - Humaloja - Karvinen

Ronkainen (7.p)
Metsävainio (13.h)

Veini Vehviläinen
(Jussi Rynnäs)

Red Bull Salzburg – Kärpät käynnistyy Salzburgin jäähallissa Suomen aikaa kello 20:30. Ottelun lähettää suorana lähteyksenä CMore!