​Kärpät takaa-ajajana ratkaisevaan CHL-neljännesfinaaliin

5.12.2018
​Kärpät takaa-ajajana ratkaisevaan CHL-neljännesfinaaliin

Kuva: Mathias Mandl

Kärpät ja Red Bull Salzburg iskivät yhteen eilen Salzburgissa, Itävallassa. Hurmoksessa pelannut kotijoukkue taisteli itsensä viime hetken maalilla 3-2 johtoon.

Heti ottelun alusta asti kävi ilmi, että itävaltalaisisännät olivat tehneet kotiläksynsä. Työteliäs ja fiksu pelitapa piti Kärpät pois maalipaikoilta avauserässä, vaikka ylivoimaakin päästiin pyörittämään kahteen otteeseen. Toisen erän alussa lähes täyteen pakattu jäähalli sai riemun aihetta, kun Brant Harris iski illan ensimmäisen maalin. Samaisen hyökkääjän lavasta kolmannen erän alussa syntynyt 2-0 osuma herätti Kärpät taistelemaan. Nicklas Lasu kavensi lukemat 2-1 paria minuuttia myöhemmin, ja ajassa 49:33 Jyri Junnila ampui Kärpät tasoihin. Oululaislasein katsottuna ottelu sai sydämiä särkevän lopun, kun John Hughes iski loppulukemat 3-2 kun pelikellossa oli enää 23 sekuntia.

Semifinaalipaikan kohtalo ratkaistaan ensi viikon tiistaina Oulun Energia Areenalla. CHL:n pudotuspelit pelataan kaksiosaisina, yhteismaaleihin perustuvalla järjestelmällä. Jatkopaikan varmistamiseksi Kärpät tarvitsee siis vähintään kahden maalin voiton kotiyleisönsä edessä.

Liput tiistain ratkaisevaan otteluun saat Ticketmasterista!