​Viikonlopputuplan kimppuun – "Laadukas ja monipuolinen vastustaja"

7.12.2018
​Viikonlopputuplan kimppuun – "Laadukas ja monipuolinen vastustaja"

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät käynnistää kolmannen perättäisen viikonlopputuplansa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Ottelu käynnistyy Ritari-areenalla kello 18:30.

Sarjataulukon neljänneltä sijalta löytyvä HPK kohtasi kuluvan viikon keskiviikkona Pelicansin vieraskaukalossa. Joukkue on oikeilla raiteilla keskiviikon tappiosta huolimatta, kun runkosarjan puoliväli häämöttää kahden ottelun päässä. Joukkueen syömähampaana on toiminut Otto Paajasen (6+11=17), Markus Nenosen (9+9=18) ja Liigan pistepörssiä johtavan Teemu Turusen (10+20=30) muodostama hyökkäysketju. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner luonnollisesti tietää ketjun vaarallisuuden.

- Erinomainen ketju. Liigan pistepörssiä johtava maajoukkuehyökkääjä Teemu Turunen, ehkä Liigan parhaan rannelaukauksen omaava Markus Nenonen, sekä HPK-ikoni Otto Paajanen. Kaikki ovat luotettavia pelaajia, jotka omaavat hyvät hyökkäystaidot.

Illan ottelupari on kohdannut tällä kaudella kahteen otteeseen. Kummallakin kerralla voittajana kaukalosta on selvinnyt ulos Kärpät. Syyskuussa Kärpät piti pisteet kotonaan maalein 4-0, ja marraskuun alussa joukkue teki onnistuneen ryöstöretken Hämeenlinnaan. Voitto irtosi lukemin 1-4. Mikko Manner korostaa, että HPK on tarjonnut erinomaisen vastuksen kummassakin ottelussa, vaikka pisteet ovatkin jääneet oululaisten pussiin.

- Molemmat pelit olivat kovia vääntöjä. Maalipaikat ovat menneet aikalailla tasan, ja HPK on ollut joillain osa-alueilla ehkä jopa vähän edellä. Heillä on laadukas joukkue, josta löytyy monipuolista taitoa.

Kärppien kokoonpano myötäilee pitkälti tiistaina Itävallassa pelannutta miehistöä. Hyökkäysketjuissa nähdään vain kaksi muutosta. Sairastuvan puolelta kokoonpanoon hyppää Ville Leskinen, joka ottaa oman paikkansa ykkösketjun laidasta. Sami Anttila siirtyy kolmosketjuun Oskar Osalan ja Michal Kristofin vasemmalle puolelle.

Kärppien pakisto on ennallaan tiistaihin nähden, ja torjuntavuorossa on tänään Jussi Rynnäs.

HPK – Kärpät käyntiin Ritari-areenalla kello 18:30!