HIFK jälleen Kärppien vieraana - Osalalle kotidebyytti

8.12.2018

Illan viimeisellä lennolla eilen Ouluun palannut Kärpät isännöi tänään Helsingin IFK:ta. Ottelu on joukkueiden kolmas keskinäinen kohtaaminen 15 päivän sisällä.

Kärpät kärsi eilen vasta kauden toisen vierastappionsa, kun HPK oli Ritari-areenalla etevämpi maalein 3-1. Tasainen vääntö kääntyi HPK:n eduksi vasta kolmannen erän viime minuuteilla, kun kumpikaan joukkue ei lukuisista ylivoimasta huolimatta onnistunut peliä tappamaan. Kärppien apuvalmentaja Toni Sihvonen ei enää tänä aamuna harmitellut menneitä, vaan katseet oli käännetty tähän iltaan.

- Eilinen oli tiukka peli, ja meillä oli omat mahdollisuutemme voittaa se. Se vaan kuuluu tähän lajiin, että aina ei voi voittaa. Silloin tärkeää on se, miten siihen reagoi.

Kärpät ja HIFK ovat toisilleen äärimmäisen tuttuja vastustajia. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa yhteensä kuusi kertaa, ja viime keväänä kaksikko väänsi seitsemänteen otteluun venyneen välieräsarjan pudotuspeleissä. Sihvosen mukaan valmennus pyrkii jokaisen kohtaamisen alla löytämään jotain uutta joko omasta tai vastustajan pelistä edun saamiseksi.

- Kummallakin on samat valmennustiimit, mutta totta kai aina peliin tulee jotain uutta. Vähän aina katsotaan pelejä ja tehdään analyysia. Nytkin katsottiin läpi edellistä kohtaamista, ja sen mukaan taas säädetään asioita.

Osalan kotidebyytti

Oskar Osala esiintyy tänään ensi kertaa Oulun Energia Areenan kotiyleisön edessä. Neljään otteluun tehopisteet 3+2=5 iskenyt hyökkääjä on esiintynyt ensimmäiset pelinsä pirteästi, ja tänään samasta ketjusta löytyvät Michal Kristof ja Tino Metsävainio. Toinen muutos hyökkäysketjuista löytyy nelosesta, missä Jasper Lindsten ottaa Jyri Junnilan paikan vasemmasta laidasta. Myös aloittava maalivahti vaihtuu; torjuntavastuun tänään kantaa Veini Vehviläinen.

Kärpät – HIFK tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!