Kärpille komea voitto IFK:sta

8.12.2018

Kärpät käänsi tiukan kamppailun päätöserässä edukseen neljällä perättäisellä maalilla. Ottelu päättyi lopulta maalein 6-1.

Avauserä vastasi varmasti yli 6000-päisen kotiyleisön odotuksiin. Kumpikin joukkue pelasi eilisen pelin rasituksesta huolimatta kovalla energialla, ja painavia taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Kärpät sai valtaosan erän maalipaikoista ja erän ainoa maalin onnistuikin iskemään Radek Koblizek, kun vikkeläjalkainen tsekkihyökkääjä pääsi nauttimaan Taneli Ronkaisen ja Ville Leskisen erinomaisesta tarjoilusta ajassa 7:56. Osuma oli Koblizekin kauden kuudes liigamaali. Veini Vehviläinen torjui erässä seitsemän kertaa, ja Atte Engren pysäytti kymmenen kiekkoa.

Toinen erä oli Kärpiltä vahva. Pitkät hyökkäykset tuottivat hyviä vetopaikkoja, ja kiekkojumalien ollessa suotuisampia IFK:n maaliverkko olisi voinut heilahtaa useamminkin. Nicklas Lasu vei Kärpät 2-0 johtoon erän puolivälin tienoilla tyylikkäällä rystylaukauksella. IFK kuitenkin puolitti johdon vielä ennen erän päätöstä, kun Erik Thorell pääsi tälläämään irtokiekon huippupaikalta ohi Vehviläisen. IFK:n Atte Engren torjui erässä 16 kertaa, joten kahden erän jälkeen torjuntoja oli kasassa peräti 26 kappaletta.

Numeroiden valossa tasaisena kaksi ensimmäistä erää pysynyt ottelu otti täyskäännöksen kolmannessa erässä; kotiyleisön kannalta positiiviseen suuntaan. Nicklas Lasu vei Kärpät 3-1 johtoon illan toisella osumallaan, ja heti perään Aleksi Heponiemi teki lukemiksi jo 4-1 komealla maalilla. Ville Leskinen vastasi 5-1 maalista, ja Aleksi Heponiemi viimeisteli illan toisella osumallaan. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 6-1.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevan viikon tiistaina, kun CHL:n semifinaalipaikka ratkaistaan Oulun Energia Areenalla. Kärppien ja Red Bull Salzburgin välinen ensimmäinen osaottelu päättyi itävaltalaisten dramaattiseen 3-2 voittoon. Kärpillä on siis maalin verran kirittävää semifinaalipaikan saavuttamiseksi. Kotiyleisön tuki tulee tiistaina siis tarpeeseen, liput otteluun saat kätevimmin Ticketmasterista!