​Ratkaiseva CHL neljännesfinaali tänään Oulussa

11.12.2018

Kärpät kohtaa tänään itävaltalaisen Red Bull Salzburgin CHL:n ratkaisevassa neljännesfinaalissa Oulussa. Ottelu käynnistyy kello 19:00.

Kärpät ja Red Bull Salzburg kohtasivat viikko sitten Itävallassa, missä kotijoukkue oli parempi maalein 3-2. Positiivista Kärppien kannalta oli se, että joukkue pystyi nousemaan ottelussa kahden maalin takaa rinnalle, mutta Red Bullsin viime hetkien voittomaali pilasi tuon ilon.

Tänään joukkueet iskevät yhteen Oulun Energia Areenalla, ja yhteismaalitulokseen perustuvasta formaatista johtuen Kärpät on pakkovoiton edessä kotikaukalossaan. Tasapelillä Salzburg etenee jatkoon, Kärppien yhden maalin voitolla edessä on jatkoaika. Mielenkiintoiset lähtökohdat tiedostetaan Kärppien kopissa, mutta takaa-ajoaseman ei anneta häiritä tekemistä.

- Hyvältä tuntuu, että ollaan jo tässä vaiheessa. Illalla on hieno peli tulossa ja siitä yritetään päästä eteenpäin, pohti Kärppien kokoonpanoon tänään palaava Jasse Ikonen ennen aamujäitä.

Ikonen pelasi edellisen kerran 24.11. Helsingissä, kun Kärpät kaatoi IFK:n maalein 2-5. Tämän jälkeen pieni loukkaantuminen on pitänyt miehen poissa kaukalosta. Ikonen on tyytyväinen siihen, että on saanut hoitaa vammansa rauhassa kuntoon, eikä pelikuntoon ole tarvinnut kiirehtiä.

- Meillä on niin paljon terveitä äijiä kokoonpanossa, että sai laittaa itsensä ihan rauhassa kuntoon. Nyt ollaan taas täysillä mukana.

Vierailijat voittoputkessa

Red Bull Salzburg saapuu Ouluun komeassa voittoputkessa. CHL- ja EBEL-liigan ottelut mukaan lukien illan vieraat ovat voittaneet kahdeksan perättäistä ottelua. Viime sunnuntaina Linz kaatui tylyin 3-7 lukemin. Salzburgin edellä EBELin sarjataulukossa on ainoastaan Vienna Capitals.

Heshka palaa kokoonpanoon

Joulukuun ensimmäisenä päivänä viimeksi pelannut Shaun Heshka kokeili aamujäillä pelikuntoaan, ja sekä valmennus että pelaaja itse näyttivät vihreää valoa. Näin ollen Heshka ottaa oman paikkansa Atte Ohtamaan rinnalta ykkösparista.

- Shaunin erikoisosaamista on ylivoimapelaaminen. Yksittäisen ottelun voi voittaa tai hävitä niin monella eri tavalla. Tehokkuus on jääkiekon ylivoimaisesti tärkein ja haastavin asia ja Shaun tuo mukanaa paljon tehokkuutta peliin, Manner kertoi aamujäiden jälkeen.

CHL:n ratkaiseva neljännesfinaali Kärpät – Red Bull Salzburg käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 19:00.

HUOM! Ravintola Roudassa on tänään yksityistilaisuus. Oulun Energia Areenan käytäviltä löytyy neljä anniskelupistettä ja Ihku Rinkside -ravintola on avoinna kaikille