​Salzburg eteni CHL:n välieriin puolustustaistelulla

11.12.2018

Red Bull Salzburg eteni CHL:n välieriin kaatamalla Kärpät yhteismaalein 4-3. Tänään Oulussa pelattu toinen osaottelu päättyi tasan 1-1.

Ensimmäisestä erästä muodostui ylivoimaharjoitus, kun kumpikin joukkue pääsi vuoron perään kokeilemaan pakkopeliään. Ainoa onnistuja ylivoimalla oli vierasjoukkue, kun Alexander Rauchenwald avasi illan maalinteon ajassa 14:23. Takamatkalta otteluun lähtenyt Kärpät oli hienokseltaan niskan päällä, mutta vieraiden aktiivinen pelitapa piti isännät varpaillaan.

Toinen erä oli Kärpiltä vahva. Heti erän alussa alkanut kova paine tuotti pian tulosta, kun Oskar Osala tasoitti ottelun ajassa 21:47. Aleksi Heponiemen sinnikäs karvaustyö palkittiin, ja Heponiemi pääsi vapauttamaan Osalan nokikkain Salzburg-vahti Stephen Michalekin kanssa. Kovalla vauhdilla tilanteeseen tullut Osala harhautti maalivahdin tyylikkäästi ja viimeisteli tyhjään maaliin. Kärppien vahva pelaaminen ei tuottanut erässä lisäosumia, vaikka mahdollisuuksia oli useampaankin. Kolmanteen erään lähdettäessä Kärpillä oli edelleen yksi maali kirittävänä yhteistuloksessa.

Kolmannessa erässä Kärpät painoi peliä entistä enemmän vieraspäätyyn, mutta tuloksetta. Maalipaikat kääntyivät kerta toisensa jälkeen puolustuksen eduksi joko Stephen Michalekin erinomaisilla torjunnoilla, tai puolustuksen uhrautuvalla pelaamisella. Ottelun tilastot puhuivat karua kieltään päätössummerin soidessa; Kärpät laukoi ottelussa 61 kertaa, mutta tasoittavaa maalia ei saatu aikaiseksi. Michalek pysäytti Salzburgin maalilla 44 kiekkoa. Näin ollen Red Bull Salzburg eteni CHL:n välieriin yhteismaalein 3-4. Vastaan asettuu nimellisesti tuttu joukkue, kun Red Bull Munchen eteni myös jatkoon omasta otteluparistaan.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun vastassa kotoisen Liigan ottelussa on KooKoo Kouvolasta. Ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!