Kärppien tehokas ylivoima kaatoi KooKoon

12.12.2018

Kärpät ja KooKoo kohtasivat toista kertaa kuluvalle kaudelle. Tälläkin kertaa pisteet vei Kärpät, tänään maalein 6-1.

Kärpät aloitti avauserän hieman unisesti, mutta KooKoo ei onnistunut kotijoukkueen virheistä rokottamaan. Kärpät sen sijaan iski hanakasti vastaan, ja illan ensimmäinen maali heilahtikin KooKoon verkkoon. Ville Leskisen terävä rannelaukaus kimposi maaliverkoista ulos sellaisella vauhdilla, että osumaa jouduttiin tarkastelemaan Liigan tilannehuoneessa asti. Tuomio oli kuitenkin nopea, ja Kärpät siirtyi 1-0 johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. KooKoolla oli pian avausosuman jälkeen hyviä mahdollisuuksia nousta tasoihin, mutta Jussi Rynnäs torjui erinomaisesti vaarallisetkin paikat.

Verkko heilui myös toisen erän alkuminuuteilla. Michal Kristof ja Mikko Niemelä rakensivat paikan Oskar Osalalle, joka viimeisteli pienestä kulmasta suoraan syötöstä Kärpät 2-0 johtoon. Erän puolivälin jälkeen verkko alkoi heilua tiuhaan tahtiin. Kolmannesta maalista vastasi Mika Pyörälä, neljännen iski Lasse Kukkonen, ja onnekas 5-0 osuma kirjattiin Michal Kristofille. Erän kolme viimeistä maalia olivat kaikki ylivoimaosumia.

Kolmannen erän alussa KooKoon tolppien väliin luisteli Oskari Salminen, joka joutui antautumaan erässä kertaalleen. Mika Pyörälä ohjasi illan toisen osumansa ajassa 54:32. KooKoo onnistui vielä kaventamaan lukemia, mutta Liigan pistepörssijohtaja Malte Strömwallin 6-1 osuma jäi laihaksi lohduksi; Kärpät palasi voittojen tielle kirvelevän CHL-tappion jälkeen.

Kärppien kiireinen viikko kruunataan perjantaina, kun JYP vierailee Oulussa. Ottelu käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30, liput Ticketmasterista!