Kärpille kaksi pistettä härkäviikon päätteeksi

14.12.2018

Kärppien vahva avauserä kantoi tänään jatkoajalle ja rankkarikisaan asti, jossa nuoret pelaajat ratkaisivat lisäpisteen Ouluun.

Kärpät pelasi erinomaisen avauserän. Tämä palkittiin erässä kolmella ylivoimalla ja illan avausmaalilla, josta vastasi Ville Leskinen. Ylivoiman viime sekunneilla Michal Kristof kuljetti kiekon näyttävästi läpi hyökkäysalueen, mutta viimeisellä mahdollisella hetkellä kiekko karkasi lavasta. Leskinen oli kuitenkin kärppänä paikalla, ja kauden 13. maali oli helppo viimeistellä tyhjään JYP-maaliin.

Ottelun toinen erä ei antanut Raksilan 5000-päiselle yleisölle valtavia hurraamisen aiheita. Sekava pelaaminen suosi enimmäkseen vierasjoukkuetta, mutta Veini Vehviläinen piti joukkueensa mukana pelissä erinomaisilla torjunnoilla. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Kärppien joukkuerangaistus aivan erän alussa.

Jos toinen erä oli Kärpille haastava, niin päätöserä toi lisää samaa. Tilastot puhuivat tylyä kieltä kolmannen erän osalta; JYP-vahti Eetu Laurikaiselle ei kirjattu erässä ainuttakaan torjuntaa. Veini Vehviläinen ohitettiin varsinaisella peliajalla kuitenkin kerran, kun Eric Perrin ohjasi JYPin tasoihin erän puolivälin kohdilla. Tasalukemat 1-1 kantoivat varsinaisen peliajan loppuun saakka, ja edessä oli jatkoaika.

Kärppien ylivoimamahdollisuudesta huolimatta jatkoaika oli maaliton, joten voittaja ratkaistiin rankkareilla. Kärpiltä maalinteossa onnistuivat Radek Koblizek ja Aleksi Heponiemi, ja Veini Vehviläinen pysäytti kaksi JYPin kolmesta laukojasta. Näin ollen Kärpät poistui kaukalosta lisäpiste mukanaan.

Rankkareilla onnistunut Aleksi Heponiemi ja ketjukaveri Rasmus Kupari suuntaavat viikonloppuna nuorten leijonien mukaan valmistautumaan vuodenvaihteen U20 MM-kisoihin. Kupari ja Heponiemi liittyvät takaisin Kärppiin tammikuun puolella.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina, kun Tampereen Ilves saapuu Ouluun. Liput tuohon otteluun kätevimmin Ticketmasterista!