Viikon kruunaa läheisten peli – "Huikea tapahtuma"

14.12.2018

Kärppien kolmen kotiottelun viikko tulee tänään päätökseen kotiottelulla JYPiä vastaan. Päivä on joukkueelle erityinen, sillä kaikki joukkueen jäsenet ovat saaneet kutsua läheisten peliin itselleen tärkeitä ihmisiä seuraamaan joukkueen päivä.

Kaksi erinomaista peliä, vain yksi voitto. Näin kiteytti tällä hetkellä Kärppien valmennusvastuun kantava Lauri Mikkola joukkueen tähänastisen viikon. Viikon toista voittoa lähdetään tänään hakemaan Ouluun saapuvan JYPin kustannuksella.

- Erittäin laadukas joukkue on tulossa. Henkilökohtaista taitoa ja ylivoimaosaamista siellä on paljon. JYP on aina vaarallinen. Ehkä tulokset eivät ole olleet koko kauden osalta hyviä, mutta he ovat piristymään päin.

Mikko Manner on parhaillaan maajoukkueen mukana Channel One Cupissa, joten vastuuvalmentajan titteli lankeaa Mikkolalle. Valmentajan arki ei ole kuitenkaan paljoa muuttunut, muutamaa lisärastia lukuunottamatta.

- Vähän palavereita joutuu pitämään enemmän. Meillä on tietty sapluuna siitä miten pelipäivä menee. Minä olen sitten vaan hoitanut Mikon hommat siitä.

Kärpät järjestää tänään historiansa ensimmäisen läheisten pelin, jossa joukkueen jäsenet ovat saaneet kutsua itselleen läheisiä ihmisiä seuraamaan joukkueen arkea päiväksi. Isät, äidit, sisarukset ja muut läheiset olivat mukana joukkueen aamupalaverissa ja he seurasivat aamun jääharjoitusta katsomosta. Ennen ottelua koko porukka on mukana alivoimapalaverissa, ja pelin jälkeen kaikki ovat tervetulleita pukukoppiin.

- Upea tapahtuma. He pääsevät vähän katsomaan mitä se arki pelipäivinä on, ja mihin se kaikki aika menee mitä me täällä hallilla vietetään.

Heshka sivussa – Junnila mukaan kokoonpanoon

Kärppien kokoonpanosta puuttuu tänään kaksi pakkia oikealta puolelta, kun Jani Hakanpää on maajoukkueen mukana, ja aamujäillä pelikuntoaan testannut Shaun Heshka ei pue illan otteluun. Näin ollen Kärpät pelaa tänään kuudella puolustajalla. Parit ovat Atte Ohtamaa – Teemu Kivihalme, Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä ja Taneli Ronkainen – Aleksi Mäkelä.

Hyökkäysosastolla ainoat muutokset ovat kolmosketjussa ja 13. hyökkääjän paikalla. Jasse Ikonen hyökkää kolmosessa Oskar Osalan ja Michal Kristofin kanssa, ja Jyri Junnila astuu 13. hyökkääjän paikalle. Kärppien maalilla pelaa tänään Veini Vehviläinen.

Kärpät – JYP tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!