​Kärpät raapi itsensä pisteille päätöserässä – Lindsten ratkaisi jatkoajalla

18.12.2018

Kärpät nappasi jatkoaikavoiton viimeisestä kotipelistään ennen joulun viettoa. Ilves kaatui Jasper Lindstenin jatkoaikaosumalla maalein 2-1.

Avauserä ei tarjonnut Oulun Energia Areenan yleisölle upeita yksilösuorituksia tai hienoja pelillisiä nyansseja. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Otto Karvisen suihkukomennus ajassa 7:52. Ilveksen tuhrima viisiminuuttinen määritti koko illan teeman; kummankin joukkueen tehoton ylivoima.

Toisessa erässä nähtiin aimo nippu rangaistuksia ja vierasjoukkueen illan ainoa osuma. Ajassa 21:56 vihellettiin yhteensä 77 minuuttia rangaistuksia, kun Jani Hakanpää ja Matt Generous ottivat yhteen nyrkkihipan merkeissä. Tilanteen jälkeen molemmat miehet passitettiin suihkuun, ja lisäksi Ilveksen Mike Halmo nappasi itselleen 5+20 minuutin rangaistuksen keihästämisestä. Kanadalaishyökkääjä iski Kärppien Miska Humalojaa mailallaan. Kärpät ei onnistunut tilannetta seuranneella seitsemän minuutin ylivoimallaan maalinteossa.

Ilveksen Juho Liuksiala iski illan avausmaalin vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 33:10, ja Ilves siirtyii vähämaalisessa ottelussa 0-1 johtoon.


Kolmas erä käynnistyi enemmän tai vähemmän odotetusti rangaistusten merkeissä. Ensin Panu Mieho nappasi 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja pian rangaistuksen päättymisen jälkeen Joose Antonen istui pikkukakkosen. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan löytänyt yhteistä säveltä. Tasoitusmaali syntyi lopulta tasakentällisin, kun Aleksi Mäkelä pääsi Michal Kristofin ja Radek Koblizekin erinomaisesta esityöstä avaamaan Kärppien maalinteon. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi Jasper Lindsten, joka iski illan voittomaalin 26 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä. Mikko Niemelän syöttö tavoitti Lindstenin, joka ampui kauden neljännen maalinsa ratkaisten pelin.

Kärpät pelaa ennen joulua vielä yhden ottelun, kun Turussa on torstaina vastassa TPS. Seuraavan kotiottelun Kärpät pelaa tapaninpäivänä, 26.12.2018. Liput tuohon otteluun kätevimmin Ticketmasterista!