​Viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa – "Varmasti hyvää jääkiekkoviihdettä"

18.12.2018

Kärpät pelaa tänään kuudennen ottelunsa kymmeneen päivään, kun Tampereen Ilves vierailee Oulussa. Ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 18:30.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen, ja kummallakin kerralla Kärpät on poistunut kaukalosta kolmen pisteen kera, yhden maalin erolla. 27.9. Kärpät haki pisteet Tampereelta maalein 0-1, ja lokakuun viimeisenä päivänä ottelu päättyi Oulussa Kärppien eduksi maalein 2-1. Puolustaja Jani Hakanpää on nauttinut joukkueiden aiemmista kohtaamisista.

- Hyvin liikkuva, vauhdikas porukka. Varmasti tulee olemaan kova tempo alusta asti, ja saadaan varmasti hyvää jääkiekkoviihdettä nähdä tänään.

Hakanpää vietti menneen viikon loppupuoliskon maajoukkueen mukana Channel One Cupissa. Leijonat onnistui turnauksessa kaatamaan ainoastaan rakkaan länsinaapurin, Ruotsin, mutta tällä kaudella toista kertaa sini-valkoiseen pukeutunut Hakanpää nautti maajoukkueen mukana vietetystä ajasta täysin siemauksin. Kruununa viikonlopulle toimi sunnuntaina yli 70 000 ihmisen edessä pelattu stadionottelu.

- Hieno päästä mukaan noihin karkeloihin. Siellä on hienoja pelejä, paljon saa oppia matkaan ja uusia, hienoja kokemuksia reppuun. Siinä kun käytävältä tultiin stadionin puolelle, niin kylmät väreet menivät. Valtava ihmismeri ja hyvä meininki. Kyllä siellä osataan show laittaa pystyyn.

Nuorten leijonien kisamatka avaa tilaa kokoonpanoon

Kärppien kokoonpanossa nähdään kauden suurimpia muutoksia, kun Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi ovat matkustaneet U20 maajoukkueen mukaan valmistautumaan vuodenvaihteen MM-kisoihin. Joukkueen ykkösketju säilyy koskemattomana, mutta kakkosketjussa nuorukaisten paikat ottavat Oskar Osala ja Michal Kristof, oikealla laidallaan Mika Pyörälä. Kolmosketjun muodostavat Jasper Lindsten, Tino Metsävainio ja Jasse Ikonen, ja nelosketjussa hyökkäävät Jyri Junnila, Miska Humaloja ja Otto Karvinen.

Shaun Heshka on edelleen sivussa, joten Atte Ohtamaan parina tänään pelaa Aleksi Mäkelä. Muut pakkiparit ovat tutut Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää ja Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä. Seitsemännen puolustajan paikalta löytyy Taneli Ronkainen, ja maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

Kärpät – Ilves tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!