​Kärkikamppailun kautta joulutauolle

20.12.2018
​Kärkikamppailun kautta joulutauolle

Nicklas Lasu johtaa tänäänkin Kärppien ykkösketjua. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa tänään Turussa, kun TPS isännöi Liigan kärkikamppailua. Ottelu käynnistyy Gatorade Centerissä kello 18:30.

Vaikka Kärpät ei parhaillaan ole kauden parhaassa pelillisessä vireessään on joukkue silti neljän ottelun voittoputkessa. Kaksi viimeisintä kotiottelua venyivät varsinaisen peliajan ulkopuolelle, mutta JYP kaatui voittolaukauskisassa ja Ilves jatkoajalla, kummatkin loppulukemin 2-1. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner löytää tiukoista otteluista paljon positiivista.

- Molemmat pelit olivat hyviä suorituksia. Joukkueella on huikea luonne löytää keinoja voittaa pelejä. Ei Ilves-ottelukaan ollut missään nimessä huono ollut, vaan kumpikin joukkue pelasi loistavaa alivoimapeliä, eikä kumpikaan ylivoima löytänyt sillä kertaa keinoja. Rentoutta saa tässä lajissa ainoastaan tekemällä maaleja, kaikki muu on keinotekoista. Sen takia joukkueen kaksi viimeistä voittoa ovat loistavia esimerkkejä joukkueen sydämestä ja kilpailuvietistä.

Kärppien kokoonpanosta puuttuvat tiistain tapaan nuorten MM-kisoihin valmistautuvat Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari. Kumpainenkin iski viime yönä Tanskaa vastaan tehopisteet 1+1. Kärppien kokoonpanossa nuorukaisten poissaolo tarkoittaa sitä, että kaksi kolmasosaa joukkueen toisesta kärkiketjusta on poissa. Myöskään Shaun Heshka ei ole tänään pelikuntoinen. Kärpät on Mannerin mukaan kuitenkin onnellisessa asemassa kokoonpanon leveyden suhteen.

- Ketjut ovat asettuneet hyvin. Meillä on hyvä ja tasapainoinen joukkue, josta löytyy riittävästi erilaista osaamista. Tämä on loistava mahdollisuus testata osaamista silloin kun muutama pelaaja puuttuu.

Turussa juhlitaan tänään joukkueen entisen Kapteenin, Tomi Kallio upeaa uraa. Seuran monivuotiselle kapteenille on luvassa seremoniat ennen ottelun alkua. Juhlaseremoniat käynnistyvät kello 18:15 ja avauskiekko putoaa jäähän kello 18:30.

- Ei varmaankaan parempaan paikkaan voi päästä. Kärkiottelu ja Tomi Kallion juhlailta, joten toivottavasti halli on täynnä. Meidän puserossa ei ainakaan ole mitään pakkovoiton tunnetta, vaan päinvastoin. Ei varmastikaan tarvitse hakea motivaatioita, vaan voimme lähteä kirkkain mielin taistelemaan, Manner virkkoi.

TPS – Kärpät käyntiin Gatorade Centerissä kello 18:30!

Kärpät tänään:

Leskinen – Lasu – Koblizek
Ohtamaa – Mäkelä

Osala – Kristof – Pyörälä
Kivihalme – Hakanpää

Lindsten – Ikonen – Junnila
Kukkonen – Niemelä

Anttila – Humaloja – Karvinen
Ronkainen

Vehviläinen (Rynnäs)