TPS vei kärkikamppailun niukasti

20.12.2018
TPS vei kärkikamppailun niukasti

Kuva: Jussi Määttä

Turun ilta käynnistyi upeilla juhlallisuuksilla, kun Gatorade Centerissä juhlistettiin TPS:n ex-kapteenin Tomi Kallion pitkää uraa. Nuo seremoniat siivittivät TPS:n hyvään starttiin, sillä kotijoukkue kontrolloi pelivälinettä ottelun avausminuutit. Kärpät oli kuitenkin se, joka osui ensin. Zach Budish istui kaksiminuuttista erän puolivälin tienoilla, ja Kärpät heilutti verkkoa ylivoiman ensimmäisellä laukauksella. Teemu Kivihalmeen terävä rannelaukaus painui ohi hyvän maskin takana olleen Henrik Haukelandin. Turkulaisilla oli loistava paikka nousta pelissä tasoihin viisi minuuttia ennen erän päätöstä, mutta Lauri Pajuniemen läpiajoyritys pysähtyi sivurautoihin. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä kotijoukkue punnersi itsensä tasoihin. TPS:n karvaus voitti kiekon päädyssä, ja Lukas Ekeståhl Jonsson pääsi tarjoilemaan Oskari Siikille, joka ei avomaalista erehtynyt. Hunajata hunajata raikasi Gatorade Centerissä uudestaan jo puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Zach Budish vei turkulaiset 2-1 johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 28:59. Kolmas erä käynnistyi näistä lukemista.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, mutta TPS onnistui kerta toisensa jälkeen varjelemaan johtoaan. Kahdeksan kertaa erässä torjunut norjalaisvahti Haukeland sai omiltaan hyvin tukea omassa päässä. Takaa-ajo jäi Kärpiltä torsoksi, ja TPS piti pisteet kotonaan maalein 2-1.

- Pelattiin hyvä peli, mutta tehokkuus jäi vähän piippuun. Hyvät aihioita ja pitkiä hyökkäyksiä ei saatu ihan hyödynnettyä, että oltaisiin saatu niistä se tulos aikaiseksi. Monta kertaa tällaisen illan jälkeen ollaan lähdetty pisteiden kanssa kotiin, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner veti ottelua yhteen lehdistötilaisuudessa.

Kärpät siirtyy ottelun myötä joulutauolle. Pelit jatkuvat tapaninpäivän kamppailulla JYPiä vastaan Oulun Energia Areenalla. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!