Kärpät palaa joulutauolta - Ottelu käynnistyy tuntia myöhemmin

26.12.2018

Kärpät palaa tänään joulutauolta tänään, kun Tapsan tansseissa kohtaavat Kärpät ja JYP. Ottelu käynnistyy alkuperäisestä aikataulusta poiketen vasta kello 19:30.

Joulutauko käynnistyi Oulussa Liigan sarjataulukon kärkipaikalla. Vastuuvalmentaja Mikko Manner joukkueineen saikin viettää joulua levollisin mielin, sillä syyskauden tulokset eivät olisi voineet olla kovin paljon parempia.

- Kyllähän se (syyskausi) aika täydellinen oli, ei voi muuta sanoa. Siinä usvaputkessa kun menee pelistä toiseen, niin sellainen riittämättömyyden tunne voi iskeä itse kullekin. Koko ajan sitä toivoo, että peli paranisi ja tulisi pelkkiä voittoja, mutta se ei huippu-urheilussa ole valitettavasti mahdollista. Sitten kun pysähdyt katsomaan sarjataulukkoa, niin huomaat, että hyvinhän se on mennyt. Sen takia tällainen breikki tulee välillä henkiselle puolelle erittäin hyvään saumaan.

Kärpät ja JYP iskivät yhteen joulukuun puolivälissä Oulussa äärimmäisen tiukassa kamppailussa. Kärpät vei lopulta voiton voittolaukauskisassa maalein 2-1. Manner ei odota tämän illan tekevän suurta poikkeusta edelliseen kohtaamiseen.

- Tuskin tulee siitä hirveästi eroamaan. Kova peli tulossa niin kuin joka ilta Liigassa. Me pyritään keskittymään niihin omiin arvoihin ja vaalimaan niitä. Kun pelataan paljon kauden aikana, niin tulee paljon voittoja ja traagisia tappioita. Oma mieli saattaa käydä vähän kärsimättömäksi, niin sen takia tällaisen tauon jälkeen on hyvä yrittää palata vähän juurilleen taas.

Ohtamaa sivussa – Huttulalle kauden ensimmäinen liigapeli

Kärppien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneen Jari Sailion ja nuorten MM-kisat pian starttaavien Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen lisäksi kapteeni Atte Ohtamaa sekä Taneli Ronkainen.

Ykkösketju on tutussa muodossaan, kakkosketjussa tänään hyökkäävät Oskar Osala, Michal Kristof ja Sami Anttila, kolmosketjun muodostavat Mika Pyörälä, Tino Metsävaino ja Jasper Lindsten, ja nelosketjusta löytyvät Otto Karvinen, Miska Humaloja ja Jyri Junnila.

Pakkiparit ovat tänään Jani Hakanpää – Shaun Heshka, Teemu Kivihalme – Aleksi Mäkelä, Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä ja seitsemäntenä puolustajana kauden ensimmäisen liigapelinsä pelaa Joona Huttula. Torjuntavuorossa tänään on Jussi Rynnäs.

Ottelu alkaa tuntia myöhemmin

Kärpät – JYP käynnistyy poikkeuksellisesti vasta 19:30! Alkamisajan muutoksen syynä on hallin jäähdytysjärjestelmän tekninen vika, joka on nyt saatu korjattua. Areenan jään laatu halutaan kuitenkin varmistaa siirtämällä ottelua tunnilla eteenpäin.

Oulun Energia Areenan ovet aukeavat kello 18:00. Liiga ja Kärpät pahoittelevat viivästystä ja siitä mahdollisesti aiheutuvia hankaluuksia. Toivotamme kaikille kuitenkin hyvää jääkiekkoiltaa!

Kärpät – JYP käynnistyy poikkeuksellisesti vasta 19:30! Liput otteluun Ticketmasterista!