​Kärpät palasi joulun vietosta voitokkaasti – Ykkösketju tehokkaana

26.12.2018

Kärpät isännöi tänään Tapsan tansseja, eikä tanssiparin vievästä osapuolesta jäänyt lopulta epäselvyyttä. Kärpät poistui kaukalosta voittajana maalein 6-2.

Kärppien ja JYPin välisen ottelun alku viivästyi tunnilla alkuperäisestä aikataulusta areenan jäädytysjärjestelmän vian vuoksi. Kello 19:30 käynnistynyt ottelu saatiin kuitenkin vietyä loppuun asti ilman minkäänasteisia jääongelmia.

JYP otti ottelun avauserässä ohjakset, ja ottelun alusta loppuun erinomaisesti pelannut Jussi Rynnäs piti huipputorjunnoillaan Kärpät mukana pelissä. 14 kertaa kiekon tielle ehtinyt porilainen nappasi kertaalleen jopa triplatorjunnan JYPin erinomaisesta maalipaikasta. Kerran Rynnäs joutui kuitenkin antautumaan, kun Samuli Ratinen ohjasi illan avausmaalin ajassa 13:47. Kärpät iski kuitenkin takaisin erän lopun salamamaaleilla. Ajassa 18:32 Mika Pyörälä ohjasi Kärpät tasoihin, ja minuuttia myöhemmin Radek Koblizek vei Kärpät 2-1 johtoon. Toinen erä käynnistyi näistä lukemista.

Ottelun toisessa erässä JYP raapi itsensä tasoihin Markus Jokisen osumalla, mutta Ville Leskinen iski reilua minuuttia myöhemmin voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman ohi 32 kertaa ottelussa torjuneen Eetu Laurikaisen.

Kolmas erä oli Kärpiltä lukemien kaunistelua. Heti erän alussa Oskar Osala pääsi nauttimaan ketjukaveri Michal Kristofin erinomaisesta tarjoilusta, ja ennen erän puoltaväliä Tino Metsävainio pääsi tekemään lukemiksi jo 5-2. Ville Leskisen illan toinen osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja Kärpät poistui kaukalosta voittajana lukemin 6-2.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Tampereella, kun vastaan asettuu Tappara. Heti seuraavana päivänä Kärpät kohtaa Helsingin IFK:n Oulussa. Liput lauantaille Ticketmasterista!