Kärpät Tapparan vieraana - "Takuuvarmasti tuttua Tapparaa"

28.12.2018
Kärpät Tapparan vieraana - "Takuuvarmasti tuttua Tapparaa"

Kärppien ja Tapparan aiempi kohtaaminen päättyi Oulussa Tapparan 1-2 voittoon. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät kohtaa vuoden 2018 toiseksi viimeisessä ottelussaan rakkaan vihollisen, Tampereen Tapparan. Jukka Rautakorpi saa kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa täyteen 800 Liigan runkosarjaottelua.

Kärpät palasi joulutauolta keskiviikkona, kun JYP vieraili Oulussa. Tauko oli tehnyt tehtävänsä, sillä kummankin joukkueen jalka liikkui pirteästi, ja Kärpät sai peliinsä takaisin alkukaudelta tuttua rentoutta. Jyväskyläläisten verkkoon syntyneet kuusi osumaa ruokkivat varmasti tuota rentoutta entisestään.

- Vastustajan hyvän alun ajan Jussi Rynnäs piti meitä pystyssä. Sen jälkeen pelattiin hieno, nousujohteinen peli, jossa erityisesti se meidän keihäänkärki auttoi joukkuetta voittoon. Myös pienemmillä minuuteilla pelanneet pelaajat saivat erinomaisia onnistumisia. Kaiken kaikkiaan positiivinen esitys. Ei tyydytty tulostauluun, vaan rummutettiin loppuun asti, pohti Mikko Manner matkalla aamujäiltä hotellille.

Keskiviikon ottelussa tehokkaan ykkösketjun lisäksi esiin nousi Oskar Osalan, Michal Kristofin ja Sami Anttilan muodostama hyökkäyskolmikko. Erityisesti Osala ja Kristof ovat osoittaneet kemiaansa, ja tilastoihin ketju merkkautti yhden osuman, vaikka mahdollisuudet oli useampaankin. Osala kirjautti ottelussa seitsemän laukausta maalia kohti.

- Siinä on hyvä parivaljakko. Meidän pitää vaan antaa heille aikaa tutustua toisiinsa ja oppia toistensa pelistä. Sitten kun he puhuvat samaa kieltä kaukalossa, niin peli siirtyy selkäytimeen. Kumpikin pelaaja pyrkii aina auttamaan joukkuekavereitaan kaukalossa, ja sellaisille pelaajille tapahtuu hyviä asioita.

Sarjataulukon neljännellä sijalla majaileva Tappara kärsi keskiviikon paikallispelissä 3-2 tappion voittolaukauskisassa. Vaikka ottelusta tarttuikin piste mukaan, oli tappio joukkueelle jo neljäs perättäinen.

- Ei Tapparan pelissä ole ollut mitään sen ihmeellisempää. Sama kova, huippuunsa viritetty ammattilaisjoukkue. Vastassa on takuuvarmasti tuttua Tapparaa. Me tiedetään heidän vahvuutensa siniviivalla ja maaliien edustoilla. Kummallakin joukkueella on vahva identiteetti, ja kumpikin joukkue pyrkii onnistumaan nimenomaan siinä omassa jutussaan toista paremmin, tuijottelematta liikaa sitä vastustajan peliä.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi valmentaa tänään 800. Liigan runkosarjaottelunsa. Rautakorpi on Mannerille tuttu kilpakumppani keväiden 2014 ja 2018 finaalisarjoista.

- Jukka on tehnyt niin käsittämättömän uran, että täältä nousee hattu päästä joka kerta. Se työmäärä ja tietotaito mitä hän on suomalaiseen kiekkoon tuonut on valtava, ja se määrä minkä hän on vienyt pelaajia isompiin ympyröihin on vaikuttava. Siinä ei ihan yksi tai kaksi joukkuetta riitä. Hän on jättänyt erittäin suuren jäljen suomalaiseen jääkiekkoon.

Pienin muutoksin Tapparan kimppuun

Kärppien kenttäpelaajistossa nähdään ainoastaan yksi muutos, kun Jasse Ikonen ottaa Jyri Junnilan paikan nelosketjun oikealta laidalta. Myös aloittava maalivahti pysyy samana, kun Jussi Rynnäs saa toisen perättäisen starttinsa erinomaisen JYP-ottelun jälkeen.

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä kello 18:30!