Kolmen pisteen reissu Tampereelle

28.12.2018
Kolmen pisteen reissu Tampereelle

Jani Hakanpää iski tänään Tampereella tehot 1+2. (Kuva: Photomotion)

Kärpät nappasi täydet kolme pistettä vuoden viimeisestä vieraspelistään. Tappara kaatui maalein 1-5.

Erinomaisella intensiteetillä ottelun aloittanut kotijoukkue pääsi myös heilauttamaan maaliverkkoa ensimmäisenä. Antti Erkinjuntti viimeisteli Tapparan ylivoimahyökkäyksestä 1-0 maalin terävällä rannelaukauksella. Johtoasemastaan Tappara ei kuitenkaan kauaa saanut nauttia, kun puolitoista minuuttia myöhemmin Kärpät tasoitti. Maalin edustalle ajanut Jani Hakanpää pääsi ohjaamaan Sami Anttilan laukauksen verkon perälle ajassa 6:30. Maali käynnisti Kärppien erinomaisen vaiheen pelissä, ja seuraavien minuuttien aikana Tappara-vahti Christian Heljanko sai hikoilla maalillaan. 13 minuutin kohdalla Heljangolle oli kirjattu jo 15 torjuntaa. Tappara sai erän lopussa erinomaisen mahdollisuuden napata johtonsa takaisin, mutta Kärpät onnistui Lasse Kukkosen, Mika Pyörälän, Mikko Niemelän ja tietysti Jussi Rynnäksen johdolla tappamaan Tapparan puolitoistaminuuttisen kahden miehen ylivoiman.

Toinenkin erä käynnistyi Tapparan hyvällä vaiheella, mutta hieman ennen erän puoliväliä Kärpät siirtyi 1-2 johtoon. Oskar Osala iski kauden kuudennen maalinsa ylivoimalla komealla rystylaukauksella. Kärpät ei onnistunut lisäämään johtoaan kahden miehen ylivoimallaan, mutta ennen erän päätöstä onni potkaisi Radek Koblizekia. Kärppien 1-3 maali syntyi oikeassa paikassa oikeaan aikaan olleen tsekkihyökkääjän takapuolen kautta.

Kolmannen erän alussa Kärppien ylivoima iski toistamiseen. Lasse Kukkonen pääsi ohjaamaan tutulta paikaltaan Kärpät 1-4 johtoon ajassa 42:42. Kärpillä oli loistavat mahdollisuudet viidenteen osumaan pian Kukkosen maalin jälkeen, mutta Heljanko nollasi muun muassa huippupaikalta ampuneen Michal Kristofin ja rangaistuslaukauksen ampuneen Jasse Ikosen. Kärppien illan viides maali syntyi lopulta reilut viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Miska Humaloja päätti 14 ottelun pisteettömän putkensa komealla läpiajomaalilla, ja kirjautti illan loppulukemat taululle. Kärpät vei pisteet mukanaan maalein 1-5.

- Me onnistuimme omalla häirintäpelillämme viemään Tapparan aseista terän. Taistelimme hienosti alivoimamme, ja lopulta hyökkäyksen tehokkuus siivitti meidät upeaan voittoon, tiivisti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner illan kulun.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna Oulussa, kun vuoden 2018 viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Helsingin IFK. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!