Kärpät päättää vuoden 2018 kotiotteluun

29.12.2018

Kärpät kohtaa kalenterivuoden 2018 viimeisessä ottelussaan Helsingin IFK:n. Pohjoisen ja etelän välisestä herruudesta mitellään Oulun Energia Areenalla kello 17:00 alkaen.

Kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi on päättynyt Kärppien eduksi. IFK vei 23.11. pelatun ensimmäisen ottelun nimiinsä maalein 5-6, mutta Kärpät sai revanssinsa heti seuraavana päivänä Helsingissä. Lukemat olivat tuolloin 2-5 Kärpille. Joulukuun alussa pelatussa ottelussa Kärpät oli isäntä kotikaukalossaan. IFK kaatui maalein 6-1.

Tuon joulukuisen ottelun jälkeen kumpikin joukkue on voittanut viisi pelaamastaan kuudesta pelistä. Eilen helsinkiläiset kaatoivat JYPin kotikaukalossaan maalein 1-0, kun taas Kärpät pelasi vahvan ja ehjän vierasottelun Tampereella, kaataen Tapparan maalein 1-5. Välipäivien kahdessa ottelussa Kärppien maaliero on 11-3. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joulun pyhien tuomat vapaapäivät on käytetty hyvin hyödyksi.

- Jokainen pelaaja on saanut ottaa vähän etäisyyttä joulun aikana, ja samalla sekä henkiset että fyysiset tankit ovat täyttyneet.

Kärppien kokoonpanosta puuttuvat edelleen nuorten MM-kisoissa olevat Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi, sekä loukkaantumisten takia sivussa olevat Jari Sailio sekä kapteeni Atte Ohtamaa. Mannerin mukaan poissaolot ovat tuoneet joukkueeseen loistavia näytönpaikkoja sellaisille pelaajille, jotka muuten jäisivät pienemmälle peliajalle.

- Sehän kuuluu tähän lajiin. Jääkiekossa paljon pelataan, ja kyse on kuitenkin kamppailulajista, niin tässä sattuu ja tapahtuu. Nuorten MM-kisat taas ovat poikkeuksellisen hieno kunniatehtävä. Tällaisina hetkinä joukkueessa on oltava enemmän jäseniä kuin pelipaikkoja. Tämä on koutseillekin hieno juttu, että saadaan päästää pelaajia irti näyttämään omaa osaamistaan.

Manner on tyytyväinen siihen, että Kärpät saa kohdata vuoden kahdessa viimeisessä pelissään juuri Tapparan ja HIFK:n.

- Meidän näkökulmasta nämä ovat täydellisiä hetkiä, ja niin varmasti myös fanien näkökulmasta. Meidän tehtävämme on kunnioittaa tätä tapahtumaa siten, että lyömme parasta pöytään ja olemme valmiita taistelemaan.

Kokoonpanoissa pieniä muutoksia

Kärppien kokoonpanossa nähdään tuttuun tapaan vain pientä viilausta. Jasse Ikosen paikan nelosketjun laidalta ottaa Jyri Junnila, ja seitsemännen puolustajan paikkaa miehittää Taneli Ronkainen. Lisäksi aloittava maalivahti vaihtuu, kun kaksi edellistä ottelua erinomaisesti torjunut Jussi Rynnäs tekee tilaa Veini Vehviläiselle.

Kärppien vuoden 2018 viimeinen ottelu, Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!