Kärppien vuodelle voitokas päätös

29.12.2018

Kärpät päätti vuoden 2018 komeaan voittoon Helsingin IFK:sta. Jani Hakanpää ratkaisi ottelun toisessa erässä komealla maalilla.

Avauserä oli odotetun tiukkaa ja fyysistä vääntämistä. Hienokseltaan ottelua hallinnut vierasjoukkue pääsi erässä jauhamaan ylivoimaansa kahteen otteeseen, mutta Liigan paras alivoima oli jälleen kerran rautainen erässä yhdeksän kertaa torjuneen Veini Vehviläisen johdolla. Ensimmäinen tauko käynnistyi maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä verkot saatiin tötterölle, 6200-päisen yleisön iloksi Kärppien toimesta. Tino Metsävainio viimeisteli vastahyökkäyksestä illan avausmaalin ajassa 21:44. Kun Kärpät ei pystynyt kahta ylivoimamahdollisuuttaan hyödyntämään, oli IFK:n vuoro iskeä. Janne Hämäläisen tasoitusmaali syntyi ajassa 33:05. Numeroiden ollessa 1-1, ottelun ratkaisu siirtyi päätöserään.

Kumpikin joukkue haki päätöserässä vimmatusta vapauttavaa toista maalia. Maalivahdeista työllistetympi oli Kärppien Veini Vehviläinen, joka torjui erässä peräti 12 laukausta, Atte Engrenin selvitessä kolmella torjunnalla. Kärpät oli kuitenkin joukkueista ainoa joka onnistui maalinteossa. Jani Hakanpään voittomaali syntyi komealla one-timerilla ajassa 52:30, ja tyhjään maaliin voittolukemat 3-1 viimeisteli Ville Leskinen.

Kärpät päättää vuoden 2018 Liigan sarjataulukon kärkipaikalla. Joukkue on voittanut pelaamastaan 35 ottelusta varsinaisella peliajalla 23, ja pisteitä on kertynyt kasaan 82.

Vuodenvaihde tarkoittaa Liigassa lyhyttä pelitaukoa. Kärpät palaa kaukaloon 4.1.2019 juurikin tämäniltaista vastustajaa IFK:ta vastaan. Vuoden ensimmäisen kotiottelunsa Kärpät pelaa seuraavana päivänä, kun Mikkelin Jukurit saapuu Ouluun. Liput tuohon otteluun kätevimmin TIcketmasterista!