Kärpät ja HIFK kohtaavat jälleen – ”Näitä pelejä on mahdoton ennustaa”

4.1.2019
Kärpät ja HIFK kohtaavat jälleen – ”Näitä pelejä on mahdoton ennustaa”

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät avaa uuden vuoden 2019 Helsingin IFK:n vieraana. Ottelu käynnistyy Helsingin jäähallissa kello 18:30.

Joulun ja uudenvuoden välipäivät voitokkaasti pelannut Kärpät jatkaa kauttaan tänään viime aikoina tutuksi tulleen vastustajan, Helsingin IFK:n vieraana. Tämän illan jälkeen Kärpät on kohdannut neljässätoista edellisestä ottelustaan IFK:n viisi kertaa. Noin joka kolmas ottelu on siis ollut taistelu pohjoisen ja etelän välillä.

- Varmasti kummatkin alkaa olla jo aika tuttuja toisilleen. Meidän joukkue on pysynyt enemmän samana, kun taas IFK:lla kokoonpano ja yhteispeli on elänyt hieman enemmän. Molempien joukkueiden tyylit ja tavat toimia ovat kuitenkin pysyneet uskollisina itselleen, pohti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner aamujäiden jälkeen.

Pohjoinen on niskan päällä kuluvan kauden osalta. Kärpät hävisi ensimmäisen kohtaamisen Oulussa maalein 5-6, mutta sen jälkeen tilastoihin on kirjattu voitot lukemin 2-5, 6-1 ja 3-1. Manner uskoo Kärppien hienoisen edun muodostuneen erityisesti kokoonpanon pienemmästä vaihtuvuudesta.

- Meillä on pysynyt rosteri paremmin yhdessä, joten se varmasti on näkynyt niinä pieninä eroina jotka ratkaisevat otteluita. Jokainen peli on ollut hieman erilainen. Edellisessä ottelussa IFK:lta puuttui pelaajia, mutta he puolustivat todella tiiviisti ja kurinalaisesti, ja ottelusta tuli todella tiukka vääntö. Näitä pelejä on mahdoton ennustaa oli tilanne mikä hyvänsä.

Kankaanperän juhlailta

HIFK:n puolustaja Markus Kankaanperä saa tänään täyteen 1000 pelattua liigaottelua. Sarjan kaikkien aikojen jäähypörssin ylivoimainen ykkönen on edustanut komealla urallaan JYPiä, HPK:ta, Jokereita, Tapparaa, Sportia ja nyt HIFK:ta.

- Markus on tehnyt kunnioitettavan uran ja hän on ollut voittavissa joukkueissa suurimman osan siitä. Hän on profiloitunut puolustuspelin erikoismieheksi, ja maalinedustapelaamisessa on hän ollut ihan Suomen kärkeä todella pitkään. Lisäksi hän pystyy myös tekemään pelitavan vaatimia asioita. Tietysti hän on erittäin vahva fyysisesti, kova kaksinkamppailuja ja hänellä on se tietty ilkeys mitä kaukalossa vaaditaan.

Totutttuun tapaan Kärpät ei ole lähtenyt kokoonpanojaan suuremmin muuttelemaan. Huomionarvoinen asia on Jari Sailion paluu kaukaloon. Sailio pelasi edellisen ottelunsa 1.12. Pelicansia vastaan. Silli ottaa oman paikkansa nelosketjun laidasta, Miska Humalojan ja Otto Karvisen rinnalta.

- Totta kai on hyvä fiilis saada pelaaja kuin pelaaja takaisin kokoonpanoon. Jari on hvyin meidän profiiliin istuva pelaaja, joka viihtyy maalinedustakahakoissa. Hänessä on paljon voittavan pelaajan elementtejä. Tänään odotamme häneltä sitä samaa, tuttua, armotonta työmäärää ja kovaa luistelua.

Kärppien kokoonpanon löydät tästä!

HIFK – Kärpät käyntiin Helsingin Jäähallissa kello 18:30.