Jukurit ryösti pisteet Savoon

5.1.2019

Kärpät kärsi toisen perättäisen tappionsa, kun Jukurit haki pisteet Oulusta maalein 2-3. Kärpät pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-0 johdossa, mutta vieraiden toisen ja kolmannen erän maalit käänsivät vaakakupin savolaisten puolelle.

Vierasjoukkue Jukurit aloitti ottelun hyvin ja vastasikin ottelun ensimmäisistä maalipaikoista. Pelivuoron tänään saanut Jussi Rynnäs osoitti kuitenkin olevansa tutussa pelivireessä, pysäyttäen erän kaikki seitsemän laukausta. Kun Jukurit ei onnistunut omia paikkojaan hyödyntämään oli Kärppien vuoro kokeilla. Ville Leskinen ohjasi siirretyn rangaistuksen aikana Lasse Kukkosen lämärisyötön verko perälle. Kellot pysähtyivät aikaan 5:46. Erän toisesta osumasta vastasi Mika Pyörälä, joka osoitti luisteluvoimaansa polkemalla laidasta raikkaalla jalalla nokikkain Jukurit-vahti Sami Rajaniemen kanssa. Terävä rannelaukaus vei Kärpät 2-0 johtoon ajassa 12:22.

Toisen erän puolivälin jälkeen Jukurit punnersi itsensä mukaan peliin. Ensin Jesper Piitulainen tasoitti pelin luvalla sanoen onnekkaalla osumalla, ja ajassa 36:04 Joonas Kalliola tasoitti pelin siirretyn rangaistuksen aikana. Kaiken kaikkiaan toinen erä oli ensimmäisen pelikuva; tasaista vääntämistä, mutta toinen joukkue onnistui muuttamaan maalipaikkansa maaleiksi.

Kärpät ei onnistunut hyödyntämään kolmannen erän alkun ylivoimiaan, eikä vieraiden puolustuksesta auennut maalipaikkoja erän alkupuoliskolla. Jukurit pääsi kuuden minuutin pelin jälkeen ylivoimalle, ja vierailijat osoittivat, että kotiläksyt on erikoistilanteiden osalta tehty. Ylivoima ehti virallisesti loppumaan, mutta samalla sekunnilla jäähyn päättymisen kanssa Vadim Pereskokov ampui illan voittomaalin tarkalla rannelaukauksella. Kärppien takaa-ajo hyytyi viimeistään viimeisen kahden minuutin rangaistuksiin. Ensin Kärppien avausmaalin tehnyt Ville Leskinen koukki itsensä jäähyboksiin, ja 22 sekuntia myöhemmin Lasse Kukkonen komennettiin isoista ovista ulos. Tuomiona 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tappio oli Kärpille toinen perättäinen. Kyseessä on kuluvan liigakauden ensimmäinen kerta, kun Kärpät on hävinnyt kaksi perättäistä ottelua.

Mahdollisuus paluuseen voittojen tielle on luvassa ensi viikon keskiviikkona, kun Kouvolan KooKoo saapuu Ouluun. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!