Kärpät hakee vuoden ensimmäistä voittoaan

5.1.2019

Illan viimeinen lento toi Kärpät eilisen IFK-tappion jälkeen Ouluun, missä tänään vastaan asettuu Mikkelin Jukurit. Ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 17:00.

Eilinen IFK-ottelu on käsitelty Kärppien valmennuksen kopissa, ja lopputulema on yksinkertainen; joukkue löysi oman pelinsä vasta päätöserässä.

- Kaksikymmentä minuuttia pelattiin omaa yhteistyöpeliä. Neljäkymmentä minuuttia oli sellaista synnyttämistä. Ei päästy oikein siihen omaan tekemiseen kiinni. Kiekollinen pelaaminen oli vähän heikkoa, eikä saatu tukia lähelle. Silloin se menee vaikeaksi, anaylsoi Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola joukkueeen eilistä ottelua.

Jokainen kiekkoa seuraava tietää, että yhdellä hyvällä erällä on vaikea voittaa jääkiekko-ottelua. Kärppien fokus onkin tänään siinä, että joukkue on valmis pelaamaan ensimmäisestä pillin vihellyksestä viimeiseen.

- Meidän pitää vain keskittyä siihen, että miten saamme koneet heti käyntiin ja sen meidän yhteistyöpelaamisen heti tappiin. Se on meille ykkösjuttu.

Kärpät on tutussa tilanteessa tänään otteluun valmistautumisen suhteen. Tänään on neljäs kerta kuluvalle kaudelle, kun Kärpät matkustaa vierasottelun jälkeen yötä myöten kotiin ja hyppää kaukaloon seuraavana iltana. Mikkolan mukaan näissä tilanteissa valmistautuminen on vapaampaa, eikä esimerkiksi aamujäillä usein nähdä kuin muutama luistelija.

- Kaikilla on vapaa aamu. He saavat rakentaa sen päivän itselleen sellaiseksi, että on valmis kun kiekko tippuu jäähän. Aika myöhään usein tullaan reissuilta, joten on turha koko joukkuetta raahata hallille. Jollekin sopii, että he tulevat aamujäille, osa tekee mahdolliset herättelyt kotona.

Pari tuoreita jalkoja kokoonpanoon

Kärpät lähtee illan otteluun vain pienin muutoksin. Kakkosketjun laidalla yhdessä Oskar Osalan ja Michal Kristofin kanssa viime pelit hyökännyt Sami Anttila löytyy tänään nelosketjun keskeltä, Jari Sailion ja Otto Karvisen välistä. Anttilan paikan ottaa Jyri Junnila. Maalivahdeista pelivuorossa tänään on Jussi Rynnäs.

Kärpät – Jukurit tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00! Liput kätevimmin Ticketmasterista!