​Suomi on nuorten maailmanmestari 2019 – Kupari ja Heponiemi pisteille finaalissa

6.1.2019
​Suomi on nuorten maailmanmestari 2019 – Kupari ja Heponiemi pisteille finaalissa

Heponiemi sijoittui tehoillaan 3+6=9 turnauksen pistepörssin toiseksi. (Kuva: Jussi Määttä)

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti sunnuntain vastaisena yönä pelatussa nuorten MM-kisojen finaalissa Yhdysvallat maalein 2-3. Nuorten maailmanmestaruus on Suomen historian viides.

Leijonat sijoittui alkulohkonsa kolmanneksi Ruotsin ja Yhdysvaltojen taakse. Puolivälierissä kaatui ennakkosuosikki ja kisaisäntä Kanada, välierissä Sveitsi ja finaalissa vastaan asettui Venäjän maalein 2-1 välierävaiheessa kaatanut Yhdysvallat.

Suomi johti ottelua Jesse Ylösen ja Otto Latvalan maaleilla kolmannen erän alkupuoliskolla, mutta Yhdysvallat kampesi itsensä tasoihin Alexander Chmelevskin ja Josh Norrisin maaleilla. Voittomaaliksi jääneen 2-3 osuman iski Kaapo Kakko vain puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Mestarijoukkueesta löyty kaksi Kärppien pelaajaa. Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi pääsivät kumpainenkin pisteille finaaliottelussa, kun kaksikko alusti Otto Latvalan 0-2 osuman. Turnauksessa pelaamissaan seitsemässä ottelussa Kupari kirjautti tehot 1+4=5 ja Heponiemi tehot 3+6=9. Heponiemi sijoittui turnauksen pistepörssin toiseksi Venäjän Grigori Denisenkon (4+5=9) taakse.

Leijonien on määrä matkustaa takaisin Suomeen maanantaina.